Dnevnik.si

Zlata nit 2016

Spremembe so. Sprememba bom!

 KONFERENCA ZLATA NIT

Četrtek, 23. marec 2017, 11.30–16.30, Oder pod zvezdami, Lutkovno gledališče Ljubljana

Program
 
Več informacij:
Anisa Faganelj 
e-pošta: ZlataNit@dnevnik.si


Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!
 
Sodelujočim podjetjem v raziskavi Zlata nit pripadata po dve kotizaciji.
Kotizacija za interaktivno konferenco je 49 EUR + ddv.


Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Predavatelji:

 

Andrej kohont m Dr. Andrej Kohont s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani bo spregovoril, kako zelo aktivnosti, ki jih podjetja izvajajo v procesu vodenja, puščajo pečat.
Predstavil bo tudi, kako sta izziva vodenja za naslednje desetletje krepitev aktivnosti za razvoj voditeljstva in opolnomočenje sodelavcev prek vodenja z zgledi.

 
      
 
rok kozelj m

Rok Koželj z GEA Collega bo predstavil odnose kot glavni organizacijski vir ter zaposlene kot prvi in najpomembnejši »notranji trg« za podjetje v sodobnem mrežnem gospodarstvu. Po ugotovitvah raziskave Zlata nit namreč odnosi vplivajo na dodano vrednost na zaposlenega in donosnost kapitala podjetij.


 
 

 

Edita krajnovic m
Mag. Edita Krajnović iz družbe Mediade bo osvetlila problem zaposlitvenega obdobja Slovenca, ki je  eno najkrajših v Evropi. Zato izziv plitvega bazena talentov potencira podatek, da osebni razvoj zaposlenih v Sloveniji po raziskavi Zlata nit pri 41. letih radikalno upade. Prikazala bo pet problemov trga dela, ki naj bodo spodbuda, da bomo v digitalni preobrazbi aktivirali še neizkoriščene potenciale sodelavcev.

 

 
Problem staranja delovne sile se ne dotika zgolj posameznika in države, temveč že ima velik vpliv na delodajalce ter poslovne in delovne procese. Čez pet let bo namreč v Sloveniji že vsak četrti zaposleni starejši od 55 let, zato je vloga zaposlovalcev v prepoznavanju in soočanju z izzivi aktivnega staranja ključna. Sodelujoči: Dr. Anja Kopač Mrak, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Nenad Filipović, IEDC – Poslovna šola Bled, Miro Smrekar, Adecco, Anisa Faganelj, vodja Zlate niti. Okroglo mizo povezuje Jana Petkovšek Štakul, novinarka časnika Dnevnik.

Predstavile se bodo tri finalne zlate prakse podjetij AMZS, Center of Excellence in finance ter Lek.

 

miha - pogacnik - m Konferenco bo sklenil edinstveni predavatelj Miha Pogačnik, mednarodno priznani violinist in gostujoči profesor na IEDC – Poslovni šoli Bled, ki je kot eden prvih na svetu spojil koncertne odre s svetom korporacij in družbenim aktivizmom.
Na sebi lasten način bo predstavil spremembe, ki vplivajo na naše delovno in zasebno življenje.