PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Politika zasebnosti

V podjetju Dnevnik d.d. se zavedamo, da je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. S podatki posameznikov zato ravnamo skrbno in odgovorno, pri obdelavi pa spoštujemo določila evropske Uredbe na področju varstva osebnih podatkov ter Zakona o varstvu osebnih podatkov.  Vprašanja v zvezi z obdelovanjem podatkov nam lahko posredujete na elektronski naslov: pooblascenec.vop@dnevnik.si.

Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov je Dnevnik, Družba medijskih vsebin, d.d., Kopitarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana.  Dnevnik d.d. zagotavlja, da osebne podatke uporabnikov portala Dnevnik.si in vse ostale podatke, zbrane v postopku obiska spletne strani, registracije ali nakupa ščiti pred razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam. Vsi osebni podatki uporabnikov so zaupni.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Vprašanja v zvezi z obdelavo osebnih podatkov lahko posredujete tudi pooblaščeni osebi za varstvo podatkov upravljavca na naslov Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana ali na elektronski naslov pooblascena.oseba@iepri.si.

Zbiranje, uporaba in hramba osebnih podatkov

Ob obisku spletne strani Dnevnik d.d. preko piškotkov obdeluje nekatere vaše podatke (IP naslov, nastavitve brskalnika, vsebine, do katerih dostopate na spletni strani Dnevnik.si, datum dostopa in  trajanje obiska) za namene zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti, nemotenega delovanja spletne strani ter analize uporabnikov na spletnem mestu. S pomočjo piškotkov si spletna stran zapomni vaše preference in izkušnje, s čimer vam je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa bolj učinkovito in prijetno.

Podatki se obdelujejo na podlagi vašega soglasja. Nastavitev piškotkov lahko ob vsakem obisku spremenite na tej povezavi, kjer si lahko ogledate tudi roke hrambe posameznih piškotkov.

Ob registraciji na spletno stran Dnevnik.si registrirani uporabniki prejmete vsak mesec brezplačen dostop do štirih zaklenjenih člankov na Dnevnik.si, vsako jutro e-pismo »Jutro z Dnevnikom« ter vsak petek »Pregled tedna z 10 najbolj branimi članki tekočega tedna«. Ob registraciji upravljavec poleg podatkov, ki jih posredujete v registracijskem obrazcu (ime, priimek,  uporabniško ime, e-naslov, geslo in ponovitev gesla) obdeluje tudi podatke o datumu registracije, datumu zadnjega obiska ter številu odklenjenih zaprtih člankov na mesečni ravni ter kateri članki so bili odklenjeni. Navedeni osebni podatki se obdelujejo za namen zagotovitve brezplačnega dostopa do člankov ter za pošiljanje elektronskih pisem.  

Osebni podatki se obdelujejo na podlagi vašega soglasja. V kolikor podatkov, ki so nujno potrebni ne zagotovite, ne morete uveljavljati storitev registriranih uporabnikov. Od prejemanja uredniških e-pisem (Jutro z Dnevnikom in NAJ 10) se lahko kadar koli odjavite z uporabo preproste funkcije v svojem uporabniškem profilu, pri čemer pa vam s tem preneha tudi pravica do dostopa do zaklenjene vsebine na Dnevnik.si.

Vaši osebi podatki se hranijo do zahteve za izbris uporabniškega profila.

 

Posamezniki lahko brezplačno uporabljajo tudi mobilno aplikacijo Dnevnik.si, ki omogoča pregled novic. Ob obisku se obdelujejo naslednji osebni podatki: podatki o napravi, IP naslov, uporabniško ime, geslo, vsebine, do katerih dostopate preko aplikacije Dnevnik.si, število odklenjenih člankov, datum dostopa in trajanje obiska. Podatki se obdelujejo za namene zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti, nemotenega delovanja aplikacije ter analize uporabnikov aplikacije.

Vaši podatki se hranijo do izbrisa aplikacije z vašega telefona.

V primeru, da se naročite na edicije kot fizična oseba, o vas zbiramo naslednje osebne podatke:

Zagotovitev podatkov je pogodbena obveznost, podatki pa se obdelujejo za namen izpolnjevanja obveznosti in pravic iz naročniškega razmerja (identifikacija posameznika, izvajanje transakcije, izstavitev računa, dostave izdelka, reševanje reklamacij in druga z nakupom povezana komunikacija). V primeru, da podatkov ne zagotovite, ne moremo izpolniti obveznosti iz pogodbenega razmerja.

Podatki se bodo za ta namen hranili do izpolnitve vseh pogodbenih obveznosti oziroma najdlje do poteka zastaralnih rokov.

Uporaba podatkov za namene neposrednega trženja

V okviru zakonitih interesov izvajamo tudi obdelavo nekaterih vaših osebnih podatkov za namen neposrednega trženja brez predhodnega oblikovanja profilov. V ta namen uporabljamo osebne podatke kot so ime in priimek, naslov prebivališča, telefonska številka ali elektronska pošta. Obdelavi podatkov v ta namen lahko kadarkoli ugovarjate in zahtevate prenehanje obdelave podatkov. Zahtevo za uveljavljanje pravic lahko posredujete na elektronski naslov pooblascenec.vop@dnevnik.si ali v primeru pošiljanja elektronskih sporočil s trženjsko vsebino v elektronskem sporočilu kliknete na gumb Odjava.  Od prejemanja e-novic se lahko odjavite tudi v svojem uporabniškem profilu.

Pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov

Kadar osebne podatke obdelujemo na podlagi privolitve imate pravico, da kadarkoli začasno ali trajno prekličete svojo privolitev v obdelavo osebnih podatkov, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do preklica.

V zvezi z obdelavo osebnih podatkov imate tudi pravico do dostopa do podatkov, pravico do popravka in dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, izbrisa, omejitve obdelave, pravico do prenosljivosti podatkov ter pravico do ugovora.

Če menite, da obdelava osebnih podatkov krši določila na področju varstva osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo tudi pri Informacijskemu pooblaščencu na naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si, telefon: 012309730, spletna stran: www.ip-rs.si.

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Pri posameznih obdelavah osebnih podatkov lahko sodelujejo tudi zunanje organizacije, ki v imenu podjetja Dnevnik d.d. obdelujejo vaše osebne podatke (ponudniki IT storitev, tiskarji, dostavna služba). Tako lahko do vaših podatkov dostopajo tudi tretje osebe, ki pa podatke obdelujejo le v okviru pogodbe o obdelavi osebnih podatkov in pod nadzorom upravljavca.

Do podatkov o obiskovalcih spletne strani, registriranih uporabnikih in naročnikih edicij preko spleta lahko za potrebe vzdrževanja spletne strani dostopajo tudi ponudniki storitev vzdrževanja spletne strani, pri katerem se podatki tudi hranijo.

Za izvajanje neposrednega trženja do podatkov dostopajo ponudniki oglaševalskih storitev, v primeru, ko se naročite na tiskane edicije, pa do vaših podatkov dostopajo tudi tiskarji, dostavljavci in ponudniki IT storitev.

Podatki se ne iznašajo izven Evropske unije.