V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v hribovitem svetu severne Slovenije bo popoldne nastalo nekaj ploh. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27, na Goriškem in ob morju do 31 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes zvečer in v prvem delu noči bodo v severovzhodni in severni Sloveniji možna krajevna neurja z nalivi, viharnim vetrom ali točo.

Obeti: V noči na ponedeljek se bodo krajevne padavine in nevihte od severozahoda prehodno razširile v notranjost Slovenije. V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno in povečini brez padavin. Nekoliko hladneje bo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. V noči na torek in v torek dopoldne bo ponekod občasno deževalo. V torek čez dan se bo postopno jasnilo.

Vremenska slika: Nad severno Evropo je ciklonsko območje. Hladna fronta se prek Alp pomika proti vzhodu in bo zvečer dosegla naše kraje. Pred njo k nam od jugozahoda še priteka topel in postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer in ponoči bodo kraje severno in vzhodno od nas zajele krajevne nevihte. Drugod bo delno jasno. Ponekod bo zapihal severni veter. V nedeljo bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem na območju Alp bodo nastale posamezne plohe ali nevihte.