Ti špageti se kopajo v božanski svilnati omaki, polni mehkih jajčevcev in samih fantastičnih začimb. Dodaten bonus: omaka je popolnoma veganska!

Ta recept je idealen za poletni čas, saj ne le, da vsebuje jajčevec, ki je sedaj v sezoni, ampak tudi gorčična semena – saj veste, tista semena, ki jih uporabite za vlaganje, pa vam ostanejo, ker celotnega kozarčka pa res ne morete porabiti? Da, ta gorčična semena. Ko jih med pripravo jedi date v olje, je najbolje, da kozico pokrijete, ker rada pokajo. Ampak okus, ki ga pustijo je odličen.

Preden si pogledamo, kako pripraviti te božanske špagete, pa še nekaj idej za pripravo jedi z jajčevci.

Božanski v pečici ocvrti jajčevci

Čudovit namaz iz jajčevcev

Polenta po primorsko z ocvrtimi jajčevci

Curry iz jajčevca na kvinoji

Pica iz jajčevcev

Rižota s korenčkom in jajčevcem

Dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/.

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 2 osebi)

olivno olje

1 jajčevec

sol

poper

1 žlička mletega kumina

1 žlica gorčičnih semen

1 kos svežega ingverja

2 stroka česna

1 žlička čilijevih kosmičev (neobvezno)

1/2 (rjave) čebule

1 žlička garam masale

1 žlica paradižnikove kaše ali koncentrata

4 dcl kokosovega mleka

peteršilj za okras

PRIPRAVA

V večji kozici segrejte olje in na segretem prepražite na kocke narezan jajčevec. Malo ga posolite in popoprajte. Ko se zmehča, popečene kocke prenesite v skodelico in prihranite za kasneje.

V kozico dajte še malo olja in na segretega stresite kumin in gorčična semena. Pozor, zaradi vročine bodo semena pokala, zato kozico raje pokrijte. Pražite 30 sekund, potem pa v kozico stresite nariban česen in nariban ingver ter čilijeve kosmiče in pražite še 30 sekund.

Nato v kozico stresite čebulo in jo pražite približno minuto, da se malo zmehča, potem pa v kozico zlij kokosovo mleko in paradižnikovo kašo ter potresite z garam masalo. Ko tekočina zavre, v omako stresite kocke jajčevca in premešajte. Pokrijte in kuhljajte toliko časa, da skuhate špagete, približno 10 minut. Medtem, ko se špageti kuhajo, omako večkrat premešajte.

Omako poskusite in dosolite, če je potrebno. Vanjo umešajte skuhane špagete in nežno premešajte.

Špagete servirajte na krožnik, jih okrasite s sesekljanim peteršiljem ter postrezite.