Priprava te pite ne bi mogla biti bolj enostavna. Potrebujete le listnato testo, nekaj češnjevih paradižnikov in tri različne sire. No, pa še sveže dišavnice, gorčico, sol in poper ter olivno olje, seveda. Če uporabite že razvaljano testo, imate pito za v pečico pripravljeno v slabih desetih minutah.

Še nekaj nasvetov:

Uporabite lahko katero koli mešanico sirov, lahko pa tudi le mocarelo.

Namesto bazilike lahko uporabite tudi origano ali peteršilj.

Za pripravo potrebujete en list listnatega testa – tega lahko pripravite doma, kupite že razvaljanega ali pa uporabite zamrznjenega – tega odmrznite čez noč na sobni temperaturi, nato pa razvaljajte.

Lahko uporabite češnjeve paradižnike različnih barv: rumene, svetlo in temno rdeče.

Pita je dobra topla ali sobne temperature. Poleg odlično sodi skleda solate.

Preden pogledate, kako posameznih sestavin potrebujete za to pito, si poglejte še nekaj odličnih receptov za uporabo češnjevcev:

• Rezanci iz enega lonca z bučko, češnjevci in meto

•Pisana kuskus solata s češnjevci, šparglji in gorčičnim prelivom

•Poletna solata z rukolo, piščancem, češnjevci in sadjem

•Njoki z bučko in češnjevimi paradižniki

•Toskanska solata s hrustljavimi krutoni, rukolo in češnjevci

Dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/.

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 4 osebe)

1 kos listnatega testa

1 skodelica češnjevih paradižnikov

1 šopek sveže bazilike ali peteršilja ali origana

2 žlici gorčice

50 g parmezana

70 g sira (npr. grojer, edamec, jošt …)

70 g mocarele

sol

poper

olivno olje

PRIPRAVA

Paradižnike narežite na polovice, jih prenesie v skodelico ter začinite s sveže sesekljano baziliko, poprom, soljo in olivnim oljem ter premešajte. Vse tri vrste sira naribajte.

Listnato testo prenesite na pekač, obložen s papirjem za peko. Testo na tanko premažite z gorčico. Po testu enakomerno razporedie vse tri vrste sire. Nato dodajte marinirane češnjeve paradižnike. Da testo ne bo preveč mokro, češnjeve paradižnike obrnite tako, da je prerezana stran obrnjena navzgor.

Vse skupaj pokapajte z olivnim oljem in popoprajte ter pecite v pečici, ogreti na 200°C, 15 do 20 minut, da se sir stopi in lepo zlato zapeče.