Ta juha je ena najboljših predvsem poleti, ko je bučk ogromno. Pripravi se zelo enostavno in zelo hitro, pa še tako okusna je. Za pripravo lahko uporabite tudi tiste buč(k)e, ki niso bile pobrane dovolj hitro in so prevelike za druge recepte. Veliki bučki pred uporabo le odstranite večje koščice, da vam ostane le bučkino meso in njena lupina. Tudi te nikar ne olupite, saj je v njej veliko vitaminov, pa še tako lepo barvo dajo tej juhi.

Nekaj idej za porabo bučk si poglejte v nadaljevanju:

Čokoladno-bučkino pecivo

Rezanci iz enega lonca z bučko, češnjevci in meto

Bučkini rezanci z omako amatriciana

Kremna koruzna juha s krompirjem in bučko

Polpeti iz bučk in fete na solati z avokadovim prelivom

Dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si!

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 2 osebi)

2 žlici (olivnega) olja

1 por

2 stroka česna

2 zeleni bučki

0,8 l zelenjavne jušne osnove

kajenski poper (neobvezno)

sol

poper

2 vejici drobnjaka (neobvezno)

PRIPRAVA

Bučko dobro operite in narežite na kocke. Če je buča velika in ima veliko semen, ta odstranite. Bučke pa nikakor ne lupite!

Na segretem olju prepražite por, da se zmehča, a ne obarva. Dodajte sesekljan česen inpraži še minuto, potem pa v kozico stresite na kocke narezano bučko ter jih prelijte z jušno osnovo. Tekočine naj bo toliko, da le prekrije bučke in ne več. Po želji potresite s kajenskim poprom, premešajte in kuhajte toliko časa, da se bučke zmehčajo.

Ko se bučke zmehčajo, juho spasirajte, nato pa prelijte nazaj v kozico. Juho po okusu popoprajte in dosolite, če je potrebno.

Po želji na ponvi popecite bučke (mali jih še posolite in popoprajte) in z njimi okrasi servirano juho. Okrasite jo tudi z malo svežega drobnjaka.