Za pripravo sataraša potrebujete te osnovne sestavine:

• papriko: Uporabite lahko katerokoli, rumeno, zeleno, rdečo, rumeno ali oranžno.

• paradižnik: Uporabite tistega, ki se že malo preveč mehča. Čisto vseeno je, kateri je.

• čebulo: Uporabite mlado čebulo, rjavo ali belo ali rdečo čebulo, lahko pa tudi por ali šalotko.

• jajca: Dve jajci na osebo.

• začimbe in dišavnice: Sol in poper sta obvezna, lahko pa dodate še ščepec majarona, na koncu pa jed osvežite s svežim peteršiljem.

Dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 2 osebi)

(olivno) olje

1 mlada čebulica (ali 1/2 katere koli čebule)

1 skodelica paprike (rumena, rdeča, oranžna …)

4 sveži paradižniki

4 jajca

2 vejici svežega peteršilja ali majarona

sol

poper

PRIPRAVA

Čebulo in papriko narežite na rezine. Na rezine narežite tudi paradižnik.

Na olju zmehčajte čebulo in papriko, trajalo bo približno 5 minut. Nato dodajte še paradižnik, da se tudi ta zmehča in da izhlapi večina vode, ki jo spusti paradižnik.

K zmehčani zelenjavi zlijte razžvrkljana jajca ter vse posolite in popoprajte. Minuto ali dve počakajte, nato pa jajca vmešajte v zelenjavo.

Sataraš servirajte na krožnike, potresite s svežim peteršiljem, po želji še malo popoprajte in takoj postrezite. Postrezite ga z veliko skledo solate in kosom kruha.