Tian de courge se imenuje okusna provansalska klasika, ki jo v obliki nekakšnega narastka tradicionalno pripravljajo iz muškatnih buč (francosko courge), riža, jajc, sira, drobtin in provansalskih zelišč. Tian v njenem imenu seveda nima nič skupnega s hecnimi novodobnimi imeni, ki si jih nadobudni novopečeni starši s telefonom v roki izmišljujejo po kdove čigavem navdihu. Tian je namreč provansalski izraz za tradicionalni lončeni pekač z dvema ročajema, enako pa se pogosto imenujejo tudi jedi, ki se v njem spečejo. Kot imajo denimo naši severni sosedje ponvice; krompirjeve, kmečke, zelenjavne… Izjemen narastek nastane po tokratnem receptu, ki izvira iz kraja Villefranche sur Mer, tako rekoč predmestja Nice. Po besedah poznavalcev ni prav nič narobe, če poleg sestavin, navedenih v receptu, v bučno maso dodamo še malo smetane. Nekateri pa ta narastek preprosto pretvorijo v pito, in sicer tako, da naoljen pekač, preden vanj vlijejo pripravljeno maso, obložijo s klasičnim slanim krhkim testom za pite.