V poletnem času izkoristite vso svežo zelenjavo, ki jih je na razpolago ogromno in naredite to pito. Navdušila vas bo!
Preden pogledate, kaj za pripravo pite potrebujete in kako jo sploh pripravite, pa še nekaj jedi za porabo vseh tistih bučk, ki se vam zagotovo valjajo po hladilniku:
Fantastična bučkina kremna juha
Kremna koruzna juha s krompirjem in bučko
Polpeti iz bučk in fete na solati z avokadovim prelivom
Za pripravo današnjega recepta potrebujete bučke, gobe, špinačo, dve vrsti sira in še nekaj malenkosti. Ker je ta pita narejena brez testa in brez moke je priporočljivo, da pri pripravi uporabite papir za peko, saj boš le tako pito možno lepo narezati in servirati.
Pa še nasvet - uporabite katere koli gobe imate na razpolago in če špinače nimate, dodajte blitvo.
Dober tek!
Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/.
PRIPRAVA
SESTAVINE (za 2 osebi)
1 strok česna
150 g gob
1/4 žličke suhega ali 2 vejici svežega timijana
1/4 žličke kajenskega popra (neobvezno)
1 zelena bučka
80 g sveže špinače ali blitve
2 jajci
120 ml mleka
75 g fete
100 g mocarele
1/8 žličke muškatnega oreščka
poper
olivno olje
sol
PRIPRAVA
V večji kozici segrejte žlico olivnega olja ter na njem prepražite gobe. Potem dodajte še sesekljan strok česna in kuhajte še toliko časa, da česen zadiši. Ko gobe spustijo vodo in se obarvajo, dodajte timijan in premešajte. Dodajte še na rezinice narezano bučko in tudi te prepražite, da se zmehčajo in malenkost obarvajo. Dodajte še 1/4 žličke soli in špinačo. Pražite še nekaj minut, da špinača uvene in da se tekočina ukuha.
V skodelico ubijte jajci in ju razžvrkljaje. Dodajte ščepec soli, mleko in muškatni orešček ter dobro premešajte.
Ognjevarni pekač obložite s papirjem za peko in nanj razporedite zelenjavno mešanico, nanjo pa nadrobite feto. Na zelenjavno mešanico in sir nežno prelijte še jajčno zmes. Na vrh enakomerno razporedite naribano mocarelo in po vsej površini dobro popoprajte. Pecite 45 minut v pečici, ogreti na 175°C.
Pečeno pito previdno vzemite iz pečice, jo pustite dve minuti počivati, potem pa s pomočjo papirja za peko vzemite iz pekača, narežite, servirajte in postrezite.