"Gre za dokaj resne pomisleke o pravilnosti plačila računov za sanacijo plazu oziroma za poravnavo v primeru, ko dela sploh niso bila naročena oziroma so bila po objavi javnega razpisa podjetju PUH celo prepovedana," je v pismu Podobniku zapisal Cvikl.

Zakon o javnih financah pravi, da plačilo brez predhodne pogodbe ni mogoče, trdi Cvikl. "Podobnik je v torek, kot sem slišal v medijih, rekel, da je on to samo predlagal, vlada pa je to sklenila; to pa pomeni, da se je treba vprašati o zakonitosti delovanja vlade," je dodal.

"Dogajanja v zvezi z Bručanovimi helikopterji, z oklepniki, kjer odgovora Erjavca nimamo, in dogajanja v zvezi s Podobnikom kažejo totalno zmedo v delovanju izvršne oblasti," je ocenil Cvikl. "Nesprejemljivo je, da je Podobnik to naredil in da je vlada takšno poravnavo sklenila, zato sem tudi zahteval pojasnilo in dokumente. Kaj sploh v vladi počnejo? Se samo slikajo ob 10. uri in potem sprejemajo nezakonite sklepe?" se sprašuje poslanec.

Poslanka Socialnih demokratov Breda Pečan pa je vlado pozvala, naj sama preveri, kako je lahko sploh prišlo do poravnave s podjetjem PUH, ki je bila po njenem očitno huda napaka. "Pogodbe, ki bi opravičevala poravnavo, sploh ni bilo," trdi Pečanova in se sprašuje, ali je Podobnik sploh prebral pismo, ki mu ga je poslala pravobranilka. "To je vse skupaj kaos. Nekaj je v osnovi narobe v delovanju te vlade," je zaključila Pečanova.