Senat je tako prekinil obravnavo, ker mora o izločitvi odločati predsednik sodišča. Šele po odločitvi predsednika ljubljanskega okrožnega sodišča pa bo novi ali stari senat odločal tudi o ukinitvi pripora za Frantarja.

Frantarja, ki je bil župnik v župniji Kašelj-Zalog, je leta 2000 ovadila domačinka, ki naj bi jo obtoženi leta 1990 in 1991 spolno zlorabljal, ko je bila stara komaj deset let. Ljubljansko tožilstvo je nato sredi leta 2001 na ljubljansko okrožno sodišče vložilo obtožbo, v kateri mu je očitalo kaznivo dejanje spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let. Obtožili so ga po tretjem odstavku 183. člena kazenskega zakonika, ki se med drugim nanaša tudi na duhovnike, ki svoj položaj zlorabijo za spolno občevanje z osebo, ki še ni stara 15 let in ki jim je bila zaupana v učenje, vzgojo, varstvo ali oskrbo.

Obtožnica proti Frantarju je postala pravnomočna leta 2002, vendar se duhovnik na sodišču ni nikoli pojavil, saj se je izkazalo, da je pobegnil iz Slovenije. Frantar naj bi zadnja leta živel v Malaviju na jugu Afrike, kjer je pomagal v tamkajšnjem misijonu slovenskega jezuita Stanka Rozmana. Ljubljanski policisti so Frantarja prijeli 19. oktobra in od takrat je v priporu.