Sladoled, ki osveži je najboljši sladoled. Sploh poleti. Obstajajo namreč sladoledi, ki ne osvežijo, saj si po njem le žejen. To so vsi tisti sladoledi z nutello, piškotki, oreščki … V največji vročini pa vseeno potrebujemo resnično osvežilne sladolede. Takšne, ki osvežijo IN so tudi odlični. In te lučke so.

Za pripravo teh lučk potrebujete le 4 sestavine (ja, štiri!), pripravljene pa so v manj kot desetih minutah. Če ni to enostavno super!

Te lučke lahko pripravite z borovnicami, višnjami in češnjami in vse različice so odlične. Pripravite jih s svežim ali zamrznjenim sadje. Če mandljevega mleka nimate, uporabite mleko, ki ga imate na razpolago.

Ko se naveličate teh lučk – kot, da je to mogoče! – , pa pripravite še domače lučke iz jogurta. Tudi te so odlične!

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 5 majhnih lučk)

100 g svežih ali zamrznjenih borovnic

2 žlici javorjevega sirupa

80 g kokosovega mleka

70 g (mandljevega) mleka

PRIPRAVA

Sadje in žlico javorjevega sirupa dajte v kozico in segrevajte, da se sadje zmehča in da spusti nekaj tekočine. Če je sadje sveže, po potrebi dodajte žlico vode. Kuhljajte ga toliko časa, da se tekočina malo pokuha in malenkost zgosti. Zmehčano sadje odstavite z ognja in pustite, da se malenkost ohladi.

Kokosovo in mandljevo mleko zmešajte z žlico javorjevega sirupa.

V modelčke za lučke dajte najprej mleko, nato pa še sadje s tekočino. Sadje bo v mleko potonilo, lahko pa še vseeno malo premešate, da se sadje in mleko porazdelita. Lučke postavite v zamrzovalnik za vsaj 3 ure. Ko si lučke zaželite, jo za 30 sekund postavite pod vročo vodo, ji odstranite modelček in uživajte.