Špinača! Borovnice! Grški jogurt! Polnozrnata pirina moka! Med! Jajce! Same odlične (in zdrave) sestavine. Ki pa skupaj tvorijo ene najbolj mehkih, dišečih in okusnih palačink na svetu. Na prvem mestu najboljših palačink na svetu jim družbo delajo bučne palačinke, ki so prav tako odlične, mehke in dišeče.

Ker so te špinačne palačinke resnično božanske, predlagamo, da pripravite dvojno ali celo trojno količino mase, spečete cel kup palačink, poskusite ne pojesti vseh in ohlajene zamrznete. Čudovito se odtajajo in so vam naslednjič na razpolago v petih minutah.

Zaradi ravno pravega razmerja sestavin so palačinke čudovite kar same, lahko pa jih še dodatno nadgradite s svežimi borovnicami – da, borovnice in špinača se čudovito ujemata – in nekaj kapljicami medu. Pa brez skrbi – nimajo okusa po špinači.

Najprej pa še nekaj odličnih receptov s svežo špinačo:

Kremast curry z lososom in špinačo

Piščanec v paradižnikovi omaki s špinačo

Poletni zavitki s humusom, popečenimi bučkami in feto

Mešana solata s tunino in inčunovim prelivom

Odlična poletna zelenjavno-sirova pita

Jajca v paradižnikovo-zelenjavni omaki

Še več receptov z uporabo špinače najdite pod oznako špinača .

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/ .

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za palačinkino maso:

250 g (grškega) jogurta

0,5 dcl mleka

1 žlica medu

1 velika pest sveže mlade špinače

1 jajce

130 g (polnozrnate pirine) moke

1 žlička pecilnega praška

Ostale sestavine:

(kokosovo) maslo za pečenje palačink

med ali agavin sirup

sveže borovnice

PRIPRAVA

V mešalnik dajte špinačo, jajce, jogurt, mleko, med in moko in zmiksajte, da dobite tekočino, ki izgleda kot smuti. Gostejšo palačinkino maso prelijte v skledo, dodajte pecilni prašek in nežno, a dobro premešajte.

Ponev za peko palačink ali kar navadno ponev dobro segrejte. Na segreto ponev dajte majhen koščke kokosovega masla in počakajte, da se stopi. Na ponev prenesite približno polovico zajemalke mase in jo razporedite v krog. Ko se na palačinki začnejo delati mehurčki, jo obrnite in popecite še na drugi strani. Tako specite palačinke iz vse mase.

Pečene palačinke servirajte na krožnik, okrasite s svežimi borovnicami in pokapajte z medom ali agavinim sirupom. Postrezite in dober tek!