Ta čokoladna tortica je polna čokolade, priprava je res hitra, peče pa se dobre pol ure. Pripravljena je brez grama moke, kar bo zagotovo všeč vsem, ki se morajo ali želijo moki izogibati. Da se sestavine držijo skupaj poskrbi jajce in nekaj mletih mandljev. Namesto mandljev bi lahko uporabili tudi mlete orehe.

Za pripravo te čokoladne tortice uporabite navaden mascarpone sir in pa čokolado z vsaj 55% kakava. Ker vsebuje tudi sladkor, je tortica tako ravno prav sladka in res popolna. Ker vsebuje mascarpone sir je sočna in taka ostane vse dokler je ne pojemo. Čez noč jo v hladilniku hranite v neprodušno zaprti posodi.

Preden pogledamo, kaj potrebujete za pripravo in kako lahko to tortico tudi pripravite, pa še nekaj idej za bolj zdrave sladice:

Nebeško puhaste polnozrnate bučne palačinke

Veganska čokoladno-kokosova tortica

Kokosove kroglice s temno čokolado

Špinačne palačinke z borovnicami

Brovniji z grškim jogurtom

Več idej za odlične sladice pa najdite pod oznako Sladice

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 8 kosov)

250 maskarpone sira

60 g mletega sladkorja + malo za posip

40 g mletih mandljev + 1 dodatna žlica

3 jajca

1 žlička vanilijeve esence

1 majhen ščepec soli

200 g temne čokolade

maslo za premaz pekača

kakav za posip

PRIPRAVA

Pečico segrejte na 180°C.

Čokolado stopite nad vodno kopeljo. Čokolado nalomite v posodo, to pa postavite nad kozico z vrelo vodo, posoda naj se vode ne dotika.

V veliko skledo dajte mascarpone sir, dodaje mleti sladkor in dobro premešajte. Dolijte stopljeno čokolado in premešajte še enkrat. Postopoma dodajajte jajce za jajcem in vsakokrat premešajte. Dodajte še vanilijevo esenco in sol in premešajte še enkrat. V maso umešajte še mlete mandlje in še zadnjič premešajte.

Pekač namažite z maslom in potresite z žlico mletih mandljev, da se pecivo pekača ne bo prijelo. Najboljše je, če uporabite pekač s snemljivim obodom. Uporabite pekač premera od 17 do 26 cm. Seveda bo višina tortice odvisna od širine pekača. Pozor, če uporabite pekač premera 17 cm, tortico pecite približno 5 minut dlje.

Maso vlijte v pekač in pecie v pečici, ogreti na 180°C približno 30 minut. Tortica je pečena, ko je zobotrebec, ki ga potisnete v sredino pekača, večinoma čist, ko ga vzamete ven. Pečeno tortico najprej pustite počivati v pekaču 5 minut, potem pa obod snemite.

Ohlajeno tortico potresite s kakavom ali sladkorjem v prahu, narežite na koščke in postrezite.