Na drobno naribano korenje je del mase, ki pa ne pusti močnega korenčkovega okusa. Korenje je tu zato, da je mafin fantastično sočen in mehak. Zato popolnoma brez skrbi, če vam korenje ni preveč všeč.

Ker so mafini tako dobri že sami po sebi, lahko kremni nadev izpustite. Vendar pa ni razloga, da bi ga! Za okrasitev uporabite dekorativno vrečko in nastavek, ki je odličen tudi za domačo pripravo churosov, lahko pa mafine okrasite kar z žličko. Čisto simpatično bodo izpadli tudi, če jih le primete in pomočite v skledico kremnega nadeva. A pozor, nikar si med pripravo ne oblizujte preveč prstov – ta nadev je tako zelo slasten in razkošen, da se ga pazite – zelooo hitro ga zmanjka!

Iz spodaj navedenih sestavin lahko pripravite šest mafinov, brez skrbi pa količino sestavin podvojite, da dobite 12 mafinov. Ker so resnično slastni in razkošni, naj vsaj poje le dva majhna.

Še nekaj nasvetov za pripravo korenčkovih mafinov:

– Če vam po kakšnem čudežu vseh ne uspe pojesti takoj, jih shranite v hladilniku in pojejte v dnevu ali dveh.

– Najlažje je, če korenje naribate kar na ribežnu. Uporabite najbolj natančno ribanje.

– Uporabite lahko belo pšenično ali pa polnozrnato pšenično moko, odlični pa so tudi s polnozrnato pirino moko.

– Po želji lahko v maso za mafine dodate rjavi ali kokosov sladkor.

– Za enakomerno razdelitev mase uporabite kar žlico za sladoled.

– Za peko uporabite modelčke za peko mafinov, lahko pa le namastite pekač.

– Pri pripravi kremnega namaza morata biti maslo in kremni sir segreta na sobno temperaturo.

– Če vam mafini ostanejo, se v hladičniku čisto ok obdržijo kak dan ali dva. Če pa se odločite, da jih boste postregli za kakšno posebno priložnost, pa mafine specite vnaprej, kremni nadev pa pripravite in z njim mafine okrasite pred postrežbo.

Preden pa pogledamo video priprave, pa si poglejmo še nekaj presenetljivih in nadvse slastnih uporab zelenjave v sladicah:

Špinačne palačinke z borovnicami

Čokoladno-bučkino pecivo

Nebeško puhaste polnozrnate bučne palačinke

Korenčkovi štruklji

Sočni bučkino-limonini mafini

Sedaj pa si brž poglejte video priprave in se prepričajte, da morate to mafine res pripraviti čim prej!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 6 majhnih mafinov)

Sestavine za mafine:

62 g moke

35 g sladkorja

1/2 žličke cimeta

1/2 žličke sode bikarbone

1/4 žličke pecilnega praška

1 zelo majhen ščepec soli

75 g korenja (približno 1 večje korenje)

0,75 dcl rastlinskega olja

1 jajce

Sestavine za kremni namaz:

65 g kremnega sira sobne temperature

25 g masla sobne temperature

125 sladkorja v prahu

1 žlička vanilijevega ekstrakta

PRIPRAVA

Korenje naribajte, najlažje kar na ribežen. Maslo in kremni sir vzemite iz hladilnika.

V skledi združite korenje in olje in dobro premešajte. V drugo posodo presejte moko, nato pa dodajte še sladkor, cimet, sodo bikarbono in pecilni prašek ter sol in premešajte. Mešanico moke umešajte v oljnato korenje in premešajte, nato pa dodajte še razžvrkljano jajce in še enkrat nežno premešajte.

Pekač obložite s papirnatimi modelčki za mafine, nato pa vanje enakomerno razdelite maso. Uporabite lahko kar žlico za sladoled. Nato mafine pecite približno 15 minut v pečici, ogreti na 175°C. Mafini so pečeni, ko zobotrebec, ki ga zapičite vanj ven potegnete čistega. Pečene mafine najprej pustite počivati pet minut v pekaču, nato pa jih vzemite iz pekača in jih popolnoma ohladite.

V skledo najprej presejte sladkor v prahu, nato pa dodajte še na sobno temperaturo ogreto maslo in kremni sir. Dodajte še vanilijevo esenco in z mešalnikom naredite svilnati namaz.

Ohlajenim mafinom odstranite papirnate modelčke, nato pa jih okrasite s kremnim namazom. Uporabite dekorativno vrečko z nastavkom z churose, okrasite pa jih lahko tudi le z žlico ali pa jih namočite v skodelico kremnega namaza.