Priprave na konec leta so v polnem teku. Iglavci ekološkega ali neekološkega porekla so bolj kot ne temeljito olišpani, prihaja čas za nakupovanje in razmislek, kako silno in s čim bodo obložene mize med preživljanjem prazničnih dni. Obdobje, ki je pred nami, pa je seveda tradicionalno namenjeno tudi pregledu, kaj vse se je zgodilo v preteklem letu, in seveda lokalnim ali nacionalnim izborom najboljših, najlepših in najspretnejših na najrazličnejših področjih.

Borut Pahor bo postal divji groupie

Šestnajst strokovnjakov na glasbenem področju, med katere sodijo glasbeniki, glasbeni uredniki in novinarji, je v oddaji Preverjeno na Pop TV za najboljšo slovensko popevko vseh časov izbralo pesem Voda ansambla Dan D. Na drugo mesto so postavili pesem Poletna nočMarjane Deržaj, tretje mesto pa sta si razdelili pesmi Med iskrenimi ljudmi, ki jo poje Majda Sepe, in Samo edini v izvedbi Siddharte. Vzporedno, kot se za takšna glasovanja spodobi, so na portalu 24 ur prepustili mnenje še glasu ljudstva. Kot smo že navajeni s takšnih in podobnih izborov, je glas dvajset tisoč Slovencev, kolikor jih je kliknilo za svojega favorita, odločil povsem drugače kot stroka. Po ljudskem izboru si oznako naj slovenska popevka vseh časov zasluži ponarodela evrovizijska popevka Dan ljubezni skupine Pepel in kri, drugo mesto je osvojil Alfi Nipič s Silvestrskim poljubom, tretje pa Marjana Deržaj in njena Poletna noč.

Glasbene dneve je imel tudi naš najdražji predsednik Borut Pahor. In to kar v svoji predsedniški palači, kjer je po poročanju časopisa Svet 24 priredil sprejem ob podelitvi priznanj faca leta 2019, s katerimi počastijo nadarjene in navdihujoče otroke, ki bogatijo in spreminjajo svet okoli sebe. Častitljivi naziv je prejela glasbena zasedba Rock Ivančki iz Zagorske doline, ki jo sestavljajo šolarji in učitelji. Je pa predsednik Republike Slovenije na svojem paradnem družbenem omrežju, prek katerega najraje komunicira s svojimi državljani, kadar seveda ne podaja mnenj o družbenopolitičnih in državniških malenkostih, priobčil fotografijo in pripis, da se je energičen kitarist Rock Ivančkov nekaj časa na vse načine trudil zbuditi njegovo pozornost. »Jaz pa sem bil očitno zamišljen zaradi drugih skrbi. Nekaj časa je fant vztrajal, potem pa je skoraj vrgel kitaro v koruzo. Sori, naslednjič bom tvoj divji groupie,« se je glasilo javno opravičilo energičnemu Rock Ivančku. Kaj je mislil s tem, da bo njegov divji groupie, si raje ne predstavljamo, če pomislimo, kaj vse divjega so počele in še počnejo groupies na turnejah ter pred, med koncerti in po njih s svojimi idoli.

Erjavec ne hodi na bolniško, Bobovnik ne bo več Milijonar

Še en zelo viden politik je navdihoval slovenski narod v medijih, ki beležijo utrip življenja in dela največjih političnih zvezd. Karl Erjavec se je za Slovensko tiskovno agencijo javno pohvalil, da že petnajst let ni bil na bolniški, sporočilo pa je bilo bolj kot ne namenjeno strankarski kolegici, ministrici za kmetijstvo Aleksandri Pivec in kandidatki za mesto predsednika njegove DeSUS, ki je že kar nekaj časa v bolniškem staležu, potem ko so se v javnosti pojavile domnevne nepravilnosti, ki naj bi jih zagrešila pri nekih projektnih sestavkih.

Še enemu zvezdniškemu občanu se obeta dolgotrajnejši umik iz javnega življenja. Po informacijah, ki so jih pridobili v reviji Nova, se bo z ekranov televizijskih sprejemnikov za večno poslovil Slavko Bobovnik. Vodilni kadri na televiziji Planet TV so se odločili, da Bobovnik ne bo več vodil kviza Milijonar, ker se nikakor ni znašel v zabavnem programu, za povrh pa so mu kritiki iz ljudskih vrst kot glavni greh očitali težave s prisiljeno iskrivostjo in duhovitostjo. Kot še piše, naj bi si na Planetu za novega zasliševalca v kvizu strašno želeli Jonasa Žnidaršiča, ki pa njihove pobožne želje ni uslišal, ker gre oddaji Kaj dogaja? Z Jonasom na nacionalni televiziji precej dobro, vsaj kar se tiče gledanosti. Lov na novega voditelja Milijonarja je tako odprt.

Jože Robežnik in Dejan Krajnc sta ostala brez svoje identitete

So pa te dni v tisku blestele njegove nekdanje kolegice z javne televizije. Urednica Mojca Pašek Šetinc je v reviji Zarja Jana obrazložila, da v širši družini med božično-novoletnimi prazniki tekmujejo v peki piškotov. Neprekosljiva zmagovalka je sestrična Vesna, ki speče štirideset do petdeset vrst drobnega peciva, njena sestra si deli drugo mesto z drugo sestrično, ki jih zna speči trideset vrst, zadnja pa je Mojca, ki zna speči le deset vrst domačih sladkosti, kot piše v Zarji Jani. Domači pekovki sta še voditeljici Dnevnika Elen Batista Štader in Bernarda Žarn, ki sta za revijo Lady Zvezde poročali, da sta tudi sami mojstrici v peki prazničnih dobrot. Elen peče piškote s hčerko, kolegica Bernarda pa s svojo sestro, ki je, kot je povedala, mlajša, lepša in pametnejša od nje, a se kljub temu ob pečici dobro razumeta.

Še bolj drznih podvigov, kot je peka piškotov, sta se lotila sovoditelj Bernarde Žarn v oddaji Vikend paket in gost v taisti oddaji Dejan Krajnc, bolj znan kot tisti s čudno frizuro pri ansamblu Poskočni muzikanti. V zadnji nedeljski oddaji sta se pred svetovno javnostjo poslovila od svojih markantnih obraznih in naglavnih modnih okraskov. Jože Robežnik si je obril slovite brke, Dejan Krajnc pa svojo navpično frizuro. In to v dobrodelni namen. Kot je pred frizerskim podvigom napovedoval Krajnc, je bil razlog, da se znebi naglavnega okrasja, humanitaren, saj je imel dober namen, da bo z akcijo Ni vse v frizuri zbral 50.000 evrov in jih podaril Zvezi prijateljev mladine za obdarovanje otrok. Na koncu zbiralne akcije sicer ni bil tako uspešen, je pa zbral 11.149 evrov, tisočaka pa so za povrh priložili še kolegi iz ansambla. Razkril pa je še, da bo zaradi njegovega novega videza najsrečnejša mati, ki je skupaj z očetom vihtela brivnik med televizijskim nedeljskim prenosom. »Glede na to, da se danes obrijem, bo uporaba laka drastično upadla. Tako da bo tudi mami vesela, ker mi 'glanca' kopalnico. Ta lak se prime namreč povsod,« je v dobrobit družinske idile povedal Krajnc.