Pretekle dni se je veliko govorilo o pripadnikih Slovenske vojske v tujini, zato ni čudno, da so marsikateremu junaku iz zvezdniškega sveta misli odtavale v čase, ko je bilo obvezno služenje vojaščine, največkrat v kakšni bolj ali manj oddaljeni bratski republiki, še del odraščanja vsakega pravega moškega. Operni pevec in sicer že precej dolgo tega eden prvih glasov slovenske zabavne glasbe Nace Junkar je v reviji Vklop Stop podoživljal vojaške dni iz leta 1980, ko je znanje armadnih veščin pilil skupaj z Otom Pestnerjem v Ajdovščini.

Helena Blagne gola v banji, Luka Basi ima težave s podokničarji

Kot se spominja Junkar, sta takrat z Otom, ki je bil že uveljavljen pevec, večkrat nastopala skupaj v kasarni, ko pa je moral nekega dne Oto zapustiti vojašnico zaradi nastopa na Melodijah morja in sonca, je dobil priložnost, da na eni izmed večernih prireditev nastopi v solo izvedbi. »Tisti večer sem doživel aplavz in nekakšno intimo z mikrofonom, česar prej nisem poznal,« je povedal na odrih že skoraj pozabljeni Junkar. Je pa bolj aktivna njegova pevska kolegica in sopotnica iz konca osemdesetih Helena Blagne, s katero sta na Melodijah morja in sonca skupaj odžgolela pesem Vrniva se na najino obalo in se zapisala v slovensko glasbeno zgodovino. Helena ima po poročanju revije Nova za seboj zelo naporen in turbulenten mesec, poln druženj in razprodanih koncertov, zato nima prav nič slabe vesti, če sem ter tja samo poležava na kavču in počiva v tišini tudi po več ur. »Poslušam tišino in štejem oblake. To je danes pravo razkošje, ki si ga ne pustim vzeti,« je izdala bralcem Nove. V Slovenskih novicah pa so jo opazili na enem izmed družbenih omrežij, ko je z oboževalci delila utrinek v obliki fotografije s snemanja videospota za svojo novo uspešnico Led in sol, medtem ko v kadi leži kar gola in kameri nastavlja prav tako goli hrbet. V novicah so podrobneje analizirali vsebino komentarjev k pripeti fotografiji in ugotovili, da ji večina laska, češ da je z leti vedno lepša in boljša, najpogumnejši med njimi pa se je celo prostovoljno javil, naj ga vzame k sebi v banjo, da ji umije hrbet.

Še veliko bolj drzne malikovalce kot Helena ima koroški Dalmatinec Luka Basi Prikeržnik, kar je po novem njegovo uradno ime. Prej je bil Matej Prikeržnik, nato pa je umetniško ime Luka Basi vpisal še v uradne državne akte. Pevec dalmatinskih šlagerjev se je na temo slave razgovoril za portal Žurnal24.si in bralstvu razodel, da sem ter tja sicer dobi kakšno neprimerno pismo, vendar ga veliko bolj moti to, da se ljudje vozijo do njegovega domovanja in tam kričijo pred njegovim oknom. »Doma pa bi res rad imel mir,« je javno namignil vsem podokničarjem, ki mu kalijo družinski red in mir.

Neisho je spet ujel radar, Rebeka Dremelj ne bo smučala

Te dni se je prek medijev jela pritoževati tudi Neža Buh, bolj znana kot Neisha. Ni pa se hudovala nad oboževalci, temveč nad miličniki, ki so jo na Vrhovcih v Ljubljani že tretjič ujeli v past s pomočjo radarja med kršenjem cestnoprometnih predpisov. »Vedno, ko peljem še vročo pico domov, stopim tam rahlo na gas in hopla… tista omejitev 40 kilometrov na uro je tam res brez zveze,« je javno potožila čez ljubljansko prometno ureditev v časopisu Svet 24. Še ena prekaljena zvezdnica je našla več kot utemeljen razlog za jadikovanje nad nepredvidenimi okoliščinami. Kot vse kaže, bo Rebeka Dremelj, vrhunska vsestranska umetnica, zaradi bolezni v družini že četrto leto zapored ostala brez smučarskih radosti. Prvo leto je prav v času, ko bi se morala družinica odpraviti na smučanje, ostala doma z eno izmed dveh hčera, ki je zbolela, naslednje leto se je ritual ponovil, tretje leto so sicer šli smučat, pa ni bilo snega, letos pa zopet kani ostati doma, ker se, kot kaže, virusi prilagajajo družinskim smučarskim praznikom, je za revijo Nova potarnala Dremljeva.

Je pa s čelado na glavi in z vršaci v ozadju na fotografiji s smučanja v taisti reviji blestel nekdanji punker, novinar in smučarski zanesenjak Peter Lovšin. Med pripravami na prihajajoče koncerte je za štiri dni skočil do smučarskega središča 3 Zinnen v Dolomitih blizu Kronplatza v Italiji in kot piše v poročilu s terena v reviji Nova, je Pero odšel tja, da preveri, ali so proge še tako dobro pripravljene, kot so bile lani ob koncu sezone. In ugotovitev? Kot piše, je Peter, ki se tudi na smučeh rad nastavlja sončku, obžaloval, da je bila najbolj strma, »ta črna« proga zaprta, zato se namerava še letos vrniti.

Vse za notranjo radost,Sašo Avsenik pristal v UKC

Morda bi morali vsi trije osmoljenci prebrati članek v reviji Zarja Jana, v katerem so objavili deset zapovedi za odganjanje stresa, škodil pa ne bi tudi vsem sodobnim ljudem, ki ignorirajo notranjo napetost ali zmanjšujejo njen pomen. Bodimo bolj pozorni nase, gibanje, najdimo pravo držo, enominutna meditacija, seznam opravil, poslušajmo glasbo, energijsko prhanje, smejmo se, četudi ni razloga za to, vesela matematika in za notranje ravnovesje lahko največ naredimo sami je desetih zdravilnih naukov, s katerimi je mogoče premagati škodljive učinke notranje napetosti po priporočilu Zarje Jane. Če to ni dovolj, je v reviji Lady Zvezde še nekaj idej in nasvetov znanih Slovencev, kako si dvigniti razpoloženje v teh turobnih zimskih dneh in si še tako pust januar narediti lep in bogat z malenkostmi, ki bodo polepšale naš vsakdan. In to s čisto malo truda. Vse bolj priljubljena pevka Eva Černe priporoča, naj ljudje kljub mrazu poskusijo preživeti vsaj nekaj časa zunaj. Sama si kali notranji mir s hojo v hrib, da pa svoje počutje še nadgradi, prebere kakšno knjigo in piše v dnevnik. »Če upanja primanjkuje, pa ga vedno najdem v glasbi in družini,« je razložila Černetova. Topla odeja, debele nogavice, topel čaj, ki po napornem decembru pač prija, in seveda veliko dobrih filmov pa je napotek kuharskega guruja in televizijske zvezde Bineta Volčiča.

Vsaj del teh priporočil bo gotovo prišlo prav Sašu Avseniku. Glasbeni dedič Avsenikovega kraljestva, ki nadaljuje tradicijo starega očeta Slavka, se bo moral po poroki s svojo izvoljenko, nekaj dni pred novim letom, namesto na medene tedne odpraviti naravnost v UKC Ljubljana, kjer mu bodo, kot je povedal, podobno kot planiškemu velikanu Petru Prevcu operirali čeljust. »Po dveh letih nošenja zobnega aparata sem končno na vrsti za poseg,« je obrazložil Sašo za revijo Suzy in dodal, da prave poročne počitnice nedvomno še pridejo na vrsto.