Pravzaprav ni več kraja v Sloveniji, kjer se dobri stric Miklavž ne bi oglasil in preveril, ali so bili otroci pridni in ali svetlobna razsvetljava, namenjena prednovoletnemu rajanju, deluje v vsem svojem sijaju in blišču.

Lovšin je za Miklavža, pri Predinovih ima prednost dedek Mraz

V reviji Zvezde Lady jih je zanimalo, kako radodaren je Miklavž med znanimi Slovenci, ki opravljajo družinsko funkcijo dedka ali babice. Obe vnukinji glasbenika Petra Lovšina se bosta mastili s sladkarijami, ki jima jih bo Miklavž odložil nekje v stanovanju, sicer pa pri Lovšinovih, kot je razložil glava družine, bolj ali manj praznujejo le božič, in to z medsebojnim obdarovanjem. Drugače od Predinovih, kjer je dedek Zoran obelodanil, da je pri njih največji frajer dedek Mraz, kar pa ne pomeni, da množice vnukov Miklavž ne obišče. Le veliko bolj skromen je od kolega Mraza. Za vlogo enega izmed njiju naj bi se sodeč po naslovu v taisti reviji pripravljal Andrej Šifrer. Vselej budna očesa novinarske ekipe so namreč Šifrerja opazila z nekaj tednov staro brado, kar jih je nadvse presenetilo, ker so vajeni priljubljenega gorenjskega kantavtorja videvati gladko obritega in urejenega od glave do peta. Nova podoba jim je zato narekovala sklepati, da trenira za Božička, kot so namignili v naslovu. A ne, Andrej jih je pomiril, da nova podoba nima zveze z nobenim od ledenih mož, le všeč mu je bilo, da se mu ni treba vsak dan briti. Se pa niso samo novinarska čutila obregnila ob nov Šifrerjev videz, saj je povedal, da mu marsikdo reče, da mu brada ne pristoji, medtem ko je delu občestva nov videz všeč in pravi, da je podoben slavnemu škotskemu igralcu Seanu Conneryju.

Neznani oboževalec bi kupil hlačke Tanje Kocman

Se pa zato za novo leto intenzivno pripravljajo na nacionalni TV Slovenija. Gledalcem so zaupali, da jih bo pred velikimi in malimi tv-sprejemniki zadnji večer v srečno novo leto popeljal Klemen Slakonja, ki po informacijah revije Suzy pripravlja glasbeni imitaciji Lady Gaga in Melanie Trump.

Slavil pa je tudi vedno urejeni in obriti najmlajši predsednik slovenske vlade v zgodovini Marjan Šarec. Dvainštirideset let šteje. Ob osebnem prazniku so mu čestitali celo poslanci med sejo v državnem zboru, za darilo pa so mu vsi skupaj podarili sprejetje desetmilijardnega proračuna. No, kolegi iz poslanske pisarne so mu po poročanju Slovenskih novic pripravili še dodatno presenečenje in mu prinesli v dar torto. Občasno ga s kakšnimi spoštljivimi darilci zasipajo tudi navadni državljani, kot je na primer takšno, da ga želi kdo, kot je povedal za revijo Ona plus, spustiti naprej, ko stoji v vrsti pri mesarju ali pa ko čaka na tehnični pregled avtomobila. Vendar takšnih daril, kljub vsemu spoštovanju do sodržavljanov, ne mara, ker skuša, ko protokol ne velja več, živeti čim bolj normalno življenje. Manj dobrosrčni do našega ljubljenega vodje so nekateri posamezniki na družabnih medijih. »Na facebooku dobivam takšna sporočila, da se včasih vprašam, ali ima vse skupaj sploh smisel,« je rahlo potarnal Šarec, a se vseeno s takšnimi primerki ne obremenjuje, ker je različnih mnenj vajen še iz časov, ko je nastopal po odrih širom domovine. Raznih spletnih nespodobnosti je po informacijah portala Žurnal24.si deležna še radijska in televizijska voditeljica Tanja Kocman. Eden izmed gorečih oboževalcev ji je namreč pisal, da za dvesto evrov kupi njene nošene spodnje hlačke, neki drug občudovalec pa ji vztrajno in neumorno pošilja prošnje za kakšno fotografijo njenega golega oprsja. Je pa, kot je izjavila za Žurnal24.si, takšnih ponudb celo vesela, ker po navadi dobiva v interaktivne poštne predale le slike moških genitalij. »Imam kar zbirko teh fotografij in čakam, da naredim fotokolaž v stilu 'označi svojega'. Nedolgo nazaj pa je nekdo to nadgradil, ko mi je poslal fotografijo in avdio posnetek, v katerem se igra sam s sabo. Zelo kreativen človek,« je o ustvarjalnem zanosu nekaterih oboževalcev razmišljala Kocmanova.

Vesna Janković nosi ponarejeno torbico prestižne znamke

Ena bolj presunljivih novic prednovoletnega obdobja vsekakor prihaja iz tabora Modrijanov. Blaž Švab bo končno postal ati, kar je skrušeno in ekskluzivno priznal reviji Suzy. Skrušeno zato, ker naj bi informacije medijem, ki so sicer po zvezdniškem nebu krožile že nekaj časa, izdal nekdo iz njegovega ožjega kroga. Kdo je bil judež, sicer ni povedal, je pa priznal, da mu je bilo sila neprijetno, ker so ga tajni agenti različnih medijev zasledovali kar nekaj časa. »Sledili so mi, kako in s kom sem prišel na nastop, kako in s kom sem odšel z nastopa, prišli so celo do mojega stanovanja in staršev,« je nad medijsko vsiljivostjo razočaran Švab. Kdo je srečna mati še nerojenega otroka, za zdaj ni uspelo ugotoviti nobeni medijski tajni agenciji, nadvse dragocenega podatka pa Švab ne namerava izdati prav nikomur. Nov lov se torej lahko začne. Z zelo zapleteno preiskovalno dejavnostjo so se te dni ukvarjali še na Slovenskih novicah. Preverjali so, ali je torbica nekdanje žene Jureta Jankovića, Vesne Janković, plagiat ali original. Nedavno so podjetnico Vesno skupaj s kričeče rdečo torbico, ki jo je krasil znamenit potisk prestižne znamke Luis Vuitton, opazili na neki prireditvi, in ker jim je padla v oči, so hoteli preveriti, ali gre res za original, ker torbice Luis Vuitton pač stanejo od tisoč in še nekaj do nekaj deset tisoč evrov, Vesnini prihodki v podjetjih, katerih lastnica ali solastnica je, pa so po bolj poglobljenem preverjanju bolj borne narave. Ker spletno poizvedovanje ni obrodilo sadov, so stvar preverili kar pri proizvajalcu, ki je potrdil njihove sume, da torbica nikakor ni del njihove kolekcije. Lastnica torbice na dodatna vprašanja ni hotela odgovarjati.

Bolj gostobeseden je bil te dni pevec in podjetnik Rok Ferengja, ki se je v stilu misijonarja Pedra Opeke na Madagaskarju lotil gradbenih del. Le da Rok ni zidal hišic za humanitarne namene, temveč je sezidal čisto pravi hotel, ki je duri odprl tik pred decembrsko sezono. Kot je povedal za revijo Zvezde Lady, je hotel odprl v daljnih krajih zato, ker tam živi njegov brat, ni pa rečeno, da ne bo svojega gradbeno-hotelirskega posla še širil, sploh ker hotel bratov Ferengja ni letoviški, temveč gre za prehodni tip hotela, saj stoji tik ob letališču. O selitvi v Afriko pa še ne razmišlja, saj mu je menda doma v Sloveniji čisto lepo.