Skupaj z vsemi željami in zaobljubami smo odplesali v novo desetletje, tako da lahko naši najslavnejši državljani začnejo teči nov zvezdniški krog življenja. A do prvih novih peripetij bomo morali še počakati na izčrpna poročila, kje vse in kako ekstravagantno so praznovali, če bo čez teden dni to sploh še koga zanimalo.

Vlada bo padla že to jesen, za Artača je Šarec »glumac«

Vpogled v prihodnost je nedvomno zanimivejši kot brskanje po preteklosti. Vedno je fino že vnaprej vedeti, kakšne tegobe in prepreke nas čakajo v bližnji prihodnosti, da se lažje pripravimo nanje. V Nedeljskih novicah so nam zato pripravili nekaj podrobnosti iz bližnje bodočnosti. Zvezde sicer pravijo, da se počasi stabiliziramo in gremo proti zrelosti Saturnovega povratka leta 2021, k večji samostojnosti in v bolj produktivne čase, a nas kljub vsemu čaka še zadnje leto pretresov, da bo pozneje lahko bolj stabilno.

Najbolj slikovito ponazoritev časov, ki prihajajo, so našli v zvezdni karti našega predsednika vlade Marjana Šarca. Konstelacija planetov mu namreč kaže, da bo med januarjem in marcem zaznati večjo odločnost in trdnost pri obvladovanju vladnih neskladnosti, junija in julija se bodo sunki koalicijskega neravnovesja ponovili, jeseni pa imamo lahko že čisto drugo vlado, napoveduje zvezdogledinja iz Nedeljskih novic. Ampak kot je še zapisala, se za Šarca v političnem smislu ni bati, saj mu je sojeno, da bo še dolgo na slovenskem političnem nebu. »Ne bo muha enodnevnica in dolgoročno padec vlade zanj ne bo polom. Prej dresura za boljše čase,« se glasi dolgoročna napoved stabilnosti lika in ugleda našega predsednika vlade. O ljubljenem poveljniku državnega ustroja se je v reviji Zarja Jana razgovoril še njegov prijatelj in nekdanji sodelavec iz Radia Ga Ga, oddaje Hri-bar ter tandema oče in sin Serpentinšek Tilen Artač. Povedal je, da so bili v smislu šaljive politične nekorektnosti v Radiu Ga Ga v časih, ko je bil del ekipe še Marjan, veliko bolj drzni, kot so zdaj po njegovem odhodu. Se pa po Tilnovih besedah iz Šarca ne norčujejo preveč, vsaj sam pazi, da se ne, zdi pa se mu izredno simpatičen, kadar ga vidi, ko si zapenja suknjič. Za Artača je Šarec tako kot vsi politiki v svoji službi »glumac«, samo da drugi ne znajo imitirati tako kot on.

Manca Košir verjame v kozmični zakon

Prednovoletni čas je tudi čas, ko se vsi, ki živijo pod nebeškim zvezdniškim svodom, spomnijo svojih zvestih oboževalcev, občudovalcev, malikovalcev in prijateljev ter jim v novoletnih poslanicah sporočajo svoje želje. Najbolj so seveda odmevne poslanice predsednikov vlade, države in nadškofa, vendar tudi poslanic zvezdnikov ne gre jemati vnemar. Umetnica prebrane in pisane besede Manca Košir je svojim sodržavljanom in vsem ljudem dobre volje v novoletnem javnem sporočilu v reviji Zarja Jana povedala, da velja letos »udejanjati kozmični zakon, da se dobro z dobrim vrača, da žanjemo, kar smo sejali. Naj sejemo seme dobrega, naj odpiramo srca za Svetlobo.«

Saša Einsiedler, v zadnjem času trenerka in predavateljica o samopodobi in komunikaciji, pa je vsej Sloveniji v isti reviji zaupala recept, kako si pomagamo, da bo letos drugače kot lani in da od zadanih novoletnih zaobljub ne bo ostalo le pri praznem besedičenju. »Ogovorimo si na vprašanje, zakaj si to želimo, in ko začutimo, da imamo pravi zato, je to to. Potem pa si zaželeno predstavljamo tako močno, kot da se je že uresničilo,« je svoj čarobni »napoj« obrazložila Einsiedlerjeva. Kot kaže, se je v njene življenjske recepture izdatno poglobila nekdanja političarka in ministrica za izobraževanje in šport v vladi Mira CerarjaMaja Makovec Brenčič. Čeprav ni več političarka, temveč zgolj profesorica na ekonomski fakulteti, po poročanju Slovenskih novic še vedno ostaja v visokih krogih, najverjetneje zaradi svojega partnerja. Z direktorjem podjetja Danfoss Trata in predsednikom Združenja Manager Aleksandrom Zalaznikom je bila v preteklih dneh opažena na dveh odmevnih prireditvah. Kot so priobčili, je na menedžerskem plesu blestela v črni večerni obleki, na gala sprejemu Nogometne zveze Slovenije pa v pisani, rožnati oblekici. Na vseh fotografijah, kot so opazili, kar žari od sreče, njen nasmeh pa sega do ušes.

Borut Pahor ne bo več menedžer

Zadnje dni v novem letu je v službi in doma blestela še voditeljica na nacionalni televiziji Ana Tavčar. Vsestranska voditeljica oddaje Dobro jutro, kot so jo opisali v Slovenskih novicah, svoje čare rada kaže ne le televizijskim kameram, ampak tudi fotografskim objektivom in v tem ne vidi nič slabega. »Mogoče bi se morala v tej dobi (z vsem, kar prinaša) ženska (še) večkrat fotografirati. In potem prepoznavati sebe. Iskati lepoto. Ker v vsaki ženski je lepota. Lepota je tudi akt fotografiranja. Morda se zaljubiš vase. Morda v osebo, ki slika,« je razmišljala v svojih zapisih ob nizu svojih fotografij, ki jih je objavila na instagramu in so jih z veseljem objavili tudi v zvezdniškem časopisju. Seveda, saj so v Slovenskih novicah podrobno razčlenili njeno intimno opravo in odkrili, da je »(ne)hote razkrila, kakšen modrček nosi pod čipkastim črnim bodijem. Če bi morda v duhu božično-novoletnih praznikov pričakovali seksi rdeč modrček, ni tako. Ana je za fotografiranje oblekla nedolžno bel modrček, a kljub temu ni razočarala številnih oboževalcev,« so zapisali.

Svojo intimo je te dni pred Slovenijo razgalil še predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Tokrat na žalost oboževalk in oboževalcev ni razkazoval svojega spodnjega perila, je pa v oddaji Ambienti na TV Slovenija, kar so povzeli v reviji Nova, obelodanil, da je ujetnik čistoče, in namignil, da podoživlja klasično bolezen zakrknjenih samcev. »Vsi vedo, da sem malce obseden s pospravljanjem in čistočo. To je običajno za moške, ki sami živijo, saj že ob odhodu iz stanovanja vedo, da bo ob vrnitvi takšno, kot so ga zapustili,« je povedal za Ambiente redoljubni predsednik ljudstva Republike Slovenije. V Nedeljskih novicah pa so se dotaknili njegovih uspehov na področju delovanja, ko se še ni ukvarjal s politiko. Nekoč je bil namreč prvi menedžer skupine Big Ben, ki jo je vodil eden najeminentnejših slovenskih, evropskih in svetovnih mirovnikov Gianni Rijavec. Ansambel Big Ben se po 35 letih vrača na slovenske odre, vendar v nekoliko spremenjeni zasedbi. Pa ne samo v glasbenem smislu, temveč tudi v operativi. »Tudi menedžerja imamo drugega,« je za Novice povedal Rijavec, ki je dodal, da to pač ni njihov prvi menedžer Borut Pahor, ki ima dandanes »neke povsem druge opravke«.