Zadnje čase ni nič tako, kot bi moralo biti. Zunaj je namesto zime pomlad, čez noč je padla še vlada in bolj kot o novih volitvah se govori o rekonstrukciji vlade, kar pomeni, da bomo, če do tega res pride, vsi tisti, ki nadvse radi spremljamo politično dogajanje, namesto pričakovanih novih televizijskih zvezd, ki ob takšnih premetih običajno pokukajo na površje, lahko nemočno opazovali le stare, že prežvečene in dolgočasne stare TV-grimase.

Še hujše stvari, ki mejijo že na paranormalne pojave, se dogajajo na slovenski nacionalni televiziji. In to prav zaradi ponavljanja enih in istih stvari. Po poročanju Slovenskih novic, ki se sklicujejo na vire z družbenih platform, je v eni izmed oddaj duhamornega kviza Vem na prvem programu TV Slovenija nastopil tekmovalec, ki je pokojni, kar so v časopisu na hitro obrazložili s tem, da nič čudnega, ker ima nacionalni televizijski ponos v programu veliko več ponovitev kot originalnih, avtorskih oddaj. Po sicer nepreverjenih informacijah menda zdaj svojci »zelo resno razmišljajo«, da bi vložili tožbo zoper RTV SLO. Še ena podrobnost iz programa na TV Slovenija ni ušla pozornim gledalcem ekipe Slovenskih novic. Ponedeljkova osrednja informativna oddaja naj bi gledalce nekoliko vznemirila, potem ko je sredi oddaje voditelj Dejan Ladika za voditeljskim pultom nenadoma izginil, kanček kasneje pa ga je čudežno in nepričakovano zamenjal Igor E. Bergant. »V studiu je prišlo do majhne spremembe zaradi nepredvidenega dogodka,« je zamenjavo takoj pojasnil Bergant. Iz uredništva TV Slovenija so Novicam ter s tem tudi zaskrbljenim gledalcem sporočili, da je Ladiko med oddajo Slovenska kronika obšla slabost, zato je zadnji del oddaje vodil Igor Evgen Bergant. »Dejan Ladika se že počuti dobro in bo kmalu spet z gledalci TV Dnevnika in Slovenske kronike,« so vse pomirili iz vodstva naše priljubljene javne hiše.

Na veliko veselje množic je nazaj tudi Urška Čepin. Sicer se še na vrača na televizijske ekrane niti na ekrane skritih kamer, se je pa po informacijah portala Žurnal24.si vrnila na glasbeno sceno, nastopi pa se menda vrstijo po vsej Evropi. Urška je podrobno orisala, za kakšno vrsto glasbe gre. »Posneli smo nov komad Odu ja za Beograd, gre za hitrejši komad, za žurke, za vse, ki radi hodijo žurat v Beograd,« se glasi glasbeno poročilo Urške Žurnalovim bralcem in seveda vsem oboževalcem njene zunanje in notranje lepote.

Rifle brez plastike, Aleksandra Balmazović se je borila za kisik

V reviji Zvezde Lady so pobarali nekaj okoljsko najbolj ozaveščenih znanih Slovencev, da svojim sodržavljanom razložijo in podelijo kak nasvet, kako lahko tudi sami prispevajo k dvigu okoljevarstvene potentnosti. Janez Hočevar - Rifle je povedal, da se plastiki odpoveduje že od nekdaj, po cesti pa se veliko raje kot z avtom prevaža z motorjem, ki manj onesnažuje okolje. Razmišlja pa celo o električnem avtomobilu. Edina stvar, ki se ji ne more odpovedati, je meso, sicer pa svoje izkušnje na področju varstva okolja prenaša tudi na svoje potomce, saj jim namesto lego kock kupuje lesene kocke. Zagrizena borka proti plastiki je še TV-voditeljica in ljubiteljica knjig ter joge Bernarda Žarn, ki je poudarila, da sama veliko razmišlja o okolju, konkretna dejanja pa so ta, da ne jemlje plastičnih vrečk, ne pije iz plastike, v službi ima lasten lonček za kavo, čim več hodi peš ali se vozi s kolesom. Celo dvigala ne uporablja in gre raje peš po stopnicah.

V reviji Zarja Jana pa so spregovorili znani ljubitelji živali, vendar ne takšni, ki imajo radi živali tudi na krožnikih. Igralka Aleksandra Balmazović je ena takšnih. Pojasnila je, da so se temelji njenega vegetarijanstva začeli že v srednji šoli, meso pa se ji je dokončno uprlo med študijem v Beogradu, kjer so vonjave tisočerih kioskov s pleskavicami in čevapčiči tekmovale v borbi s kisikom, kot je podrobneje pojasnila averzijo do zmletih živali. Tudi pevka Alja Omladič - Alya je bistvo brezmesnega življenja po pripovedovanju odkrila že v srednji šoli, ko je začela prebirati knjige o življenju in se spraševati, kdo pravzaprav je in tako je prišla do tega, da je prvič začutila moralnega mačka, če je jedla meso, »češ, kako lahko ješ živali, če jih imaš rad?« Na koncu se je ob vseh vprašanjih, ki so ji švigala po glavi pred štirimi leti, odločila za obisk naturopatinje, ki ji je sestavila jedilnik, ki se ga drži še danes. Brez prijateljev na krožniku seveda.

Vinko Šimek je na kompletnem servisu

Prijemov, kako čim bolj poskrbeti za svoje zdravje, se je zadnje dni lotil še priznani štajerski glasbeni virtuoz Domen Kumer. Na spletni strani 24ur.com je razkril, da se je lotil podviga v obliki prenehanja kajenja. »5475 dni – približno 164.000 cigaret… in zdaj sem temu rekel stop! Da, zapravil sem približno 25.000 evrov samo za kajenje. Koliko pa sem za zdravje? Na to vprašanje žal ne morem odgovoriti. Upam pa, da ni prepozno! Srečen sem, da sem 19. 1. 2020 pokadil svojo zadnjo cigareto!« je svojo odločitev sporočil prek družbenega medija, za 24ur.com pa povedal, da vsako uro nekajkrat pomisli na cigareto in vsako uro se prav tolikokrat prepriča, da je močnejši od tega, in to mu daje moč za naprej.

Velik zapravljivec je bil svoje dni še en simbol slovenske zabavne glasbe Vili Resnik. »Doživel sem tisto, o čemer sanja vsak glasbenik. Takrat smo bili takšne zvezde, da bi napolnili tudi stadion. Vse se je dogajalo na hitro, živelo se je na hitro. V igri je bilo veliko denarja. Veliko smo služili in veliko zapravljali. Jaz pa sem kljub vsemu ostal isti in se nisem prevzel, niti tega nikoli nisem hotel,« je ob svoji trideseti obletnici glasbenega udejstvovanja za časopis Svet 24 pred bralci razglabljal Resnik.

Da je življenje v vrtincu nenehnih nastopov, zvezdništva in slave res naporno, je te dni ugotavljal tudi Vinko Šimek. Jekleno zdravje, ki mu je služilo v dolgotrajni karieri zabavljaštva, je lani rahlo počilo. Razjedli pa so ga žolčni kamni in vnetje trebušne slinavke, ki so prišli, kot je povedal za revijo Zvezde Lady, brez najave, še manj povabila. Po zdravljenju je trenutno na »kompletnem servisu« v zdravilišču Rogaška Slatina, ohrabrujoče zanj pa je, kot je namignil, da rezervnih delov za zdaj še ne potrebuje, temne misli, ki ga prešinejo sem ter tja, in slabo voljo pa mu sproti odnaša njegova draga žena in »zlata prinašalka« Sonja, ki mu je dobrote prinašala v posteljo še v bolnišnici in zaradi katere se počuti kot cvetoča pomlad po hudi zimi, kot je opisal svoje trenutno počutje.