Po božično-novoletnem rajanju prihajajo na spored verjetno najbolj dolgočasni dnevi v letu, zato ni čudno, da obveščevalci in posredovalci informacij javnega značaja, ki bdijo nad zapisano podobo naših zvezd med ljudstvom, še bolj podrobno spremljajo ter beležijo vse aktivnosti, ki zadevajo naše slavne prijatelje.

Fredi Miler pozimi smuča, Tanja Žagar za počitnice kar doma

Ker je trenutno zima, se lahko marsikomu utrne s tem povezano logično vprašanje: Kam v teh zimskih dneh? Prav to dilemo so sklenili razjasniti v reviji Lady Zvezde, s tem da so poklicali nekaj rednih strank, da jim pojasnijo, kaj vse je mogoče početi, ko je zunaj mraz. Ljubljenec slovenskih glasbenih odrov in eden tistih osmoljencev, ki jim še ni uspelo napolniti najlepše športno-koncertne dvorane na svetu v Stožicah – je pa dobil priložnost, da je zabaval Ljubljančanke in Ljubljančane za silvestrovo v središču Ljubljane – Fredi Miller je razložil, da je edini zimski šport, ki mu v družini posvečajo pozornost, smučanje. Najraje seveda smuča na domačih koroških terenih, na katerih so se kalili mnogi slovenski smučarski asi, ker, kot je povedal, če pade in si zlomi nogo, je takoj doma. Njegovemu kolegu Frenku Novi, ki ga že kar dolgo ni bilo na seznamu povabljencev za mini intervjuje, zimski športi, razen kidanja snega, niso posebej pri srcu. »Če že, sem najraje na kavču in opazujem sneženje, zimske športe pa raje gledam po televiziji,« je ponosno priznal Frenk.

Zaprisežena zapečkarica je tudi prvi ženski glas Slovenije Tanja Žagar. Vsaj kar se potovanj tiče. V reviji Nova je povedala, da je bila na daljšem dopustu, odkar ne hodi več na počitnice s starši, le dvakrat. In to v Turčiji. Enkrat en teden s takratnim srednješolskim fantom, zaradi katerega sredi poletja ni videla sonca, in še enkrat s prijateljico leta 2007. Povedala je še, da če bi začutila potrebo po daljšem oddihu, bi jo nedvomno kam mahnila, a kaj, ko se doma počuti kot na počitnicah. Sta pa strastna popotnika in avanturista igralka in pevka Tanja Ribič ter vsestranski umetnik Branko Đurić - Đuro. Vesoljno Slovenijo sta prek revije Suzy pozdravila s čarobno sliko sončnega zahoda iz Južnoafriške republike in obrazložila, da se je tam spodaj Tanja spoprijateljila tako z domačini kot z morskim levom Ferdom, ki ga je spoznala v enem izmed živalskih parkov. Kot je priobčila, jo je navdušil z majhnimi štrlečimi ušesi in nežnostjo, ki jo po njenem mnenju premorejo vse živali.

Marko Vozelj se ljubi, Gregor Čušin hodi v posteljo z bogom

Z nič kaj zimskimi radostmi se je pretekle dni ukvarjal pevec Marko Vozelj. Za časopis Svet 24, v katerem so ga predstavili kot človeka, ki ima zelo rad pregovore in zelo rad razmišlja ter debatira, je spregovoril o ljubezni. In to na zelo metafizičen način. »Smoter vsake zveze je nastavljanje ogledala. Sliši se kot obrabljena fraza, a če sam sebe ne ljubiš, ne moreš ljubiti drugih. In druge ljubiš zaradi tega, da ti pomagajo, da sam sebe ljubiš. In to je ves čar medsebojnih odnosov, pa tudi drugih odnosov,« je razpredal Vozelj.

Nekaj podobnega se je v glavi pletlo tudi Markovi pevski kolegici Manci Špik. Za revijo Lady Zvezde je potarnala, da dolga leta sploh ni natančno vedela, kako naj bi se človek počutil, ko je srečen. Še več. Pravzaprav sploh ni vedela, ali je sama sploh srečna ali ne. »Kot da bi mi nekdo odrekel ta emocionalni ekstrem sreče ali nesreče,« je jela razlagati. A po več letih dela na sami sebi je le prišla do bistvenega spoznanja, da si je treba najprej dovoliti biti srečen. In ko je to ugotovila, je postala srečna, ponovno se je združila z ljubeznijo svojega življenja in rodila hčerko. In še zdaj je srečna. Če so otroci merilo sreče, je verjetno ena najsrečnejših oseb v državi igralec Gregor Čušin, ki ima kar šest otrok. Za Radio Ognjišče je tudi on malce pofilozofiral, le da o odnosu do boga in molitve, ter ugotovil, da veliko preveč ljudi misli, da je molitev le pogovor z bogom. A ni. Gre za pravi odnos, je zatrdil. »Tako kot pogovor z ženo ni nič. Če bi se z njo samo pogovarjal, ne bi imela šest otrok. Molitev je odnos, je iti z Bogom v posteljo, ga sprejeti v intimo,« je zapisal na spletnem portalu Radia Ognjišče.

V Slovenijo se vrača Dominik Kozarič, Anamario Goltes greje pravo krzno

Prav posebna čustva so minule dni prevevala dve Slovenki in Slovenca na začasnem delu v tujini. Uspešna koreografinja in plesalka Nika Kljun, ki živi v Los Angelesu in skrbi za plesno znanje in koreografije slavnih glasbenikov, kot so Beyonce, Jennifer Lopez, One Direction, Britney Spears in Justin Bieber, je za revijo Story malce potožila o hollywoodskem načinu življenja in prijateljevanja. »V Los Angelesu bom vedno tujka, čutim pa pripadnost tamkajšnjemu življenjskemu slogu,« je povedala in dodala, da je v angelskem mestu precej razširjena ideologija, da je prijateljstvo vredno toliko časa, dokler v njem tičijo interesi in koristi. Zato ima tri prijatelje in fanta in vsi so iz Evrope. In le ti imajo radi Niko in ne blagovne znamke Nika Kljun. Uspešna blagovna znamka v tujini je postal nekoč priljubljen slovenski glasbenik Dominik Kozarič, ki se po podatkih Slovenskih novic po dvajsetih letih bivanja na Kanarskih otokih vrača v objem matere domovine. Pa ne za stalno. V rodnem okolju, kamor prihaja z ženo in sinom, ki zna celo govoriti slovensko, bo le posnel nov album. S starim naslovom – Reka luči. Poleg vrnitve na domačo glasbeno sceno se je glasbeni virtuoz odločil še za nenavaden izziv, prijavil se je na ameriški glasbeni šov America's got talent. »Verjamem, da bi lahko veliko doprinesel k dodatni prepoznavnosti in promociji Slovenije. Ker sem prepričan, da je moje življenjsko poslanstvo s pomočjo glasbe in talenta, za katerega pravijo, da ga imam, pripomoči k izboljšavi razmer v svetu in človeštvu nasploh,« je Novicam zaupal Kozarič.

V reviji Zvezde Lady so se razpisali še o eni v tujini živeči in slavni Slovenki, Anamarii Goltes, dekletu še bolj znanega Slovenca doma in v tujini, Luke Dončića. Manekenka in zagovornica zdravega načina življenja, kot so ji polaskali po podatkih revijalnega tiska, postaja vse bolj pomembna vplivnica na družbenih omrežjih. S slabimi osemdeset tisoč sledilci je sicer na medmrežju prava liliputanka v primerjavi s svojim fantom, ki je zbral že več kot tri milijone in pol sledilcev in zasledovalcev, a s svojimi objavami redno prikazuje, kako zelo je modno nadarjena. Po poročanju Lady Zvezd je med njenimi najljubšimi kosi oblačilc razkošen krznen plašček, v katerega rada smukne zdaj, ko so se temperature končno spustile pod ničlo, čeprav se po svetu nadaljuje gonja proti nošenju krzna, kot so še zapisali.