Najotožnejša fotografija Jana Plestenjaka

View this post on Instagram

...lepe sanje...jutri se vidimo-Casino Mond:) J

A post shared by Jan Plestenjak (@janplestenjak) on


Prejšnji teden je najslavnejši kantavtor slovenske popularne glasbe opazoval srne na svojem vrtu, ta teden pa nam na instagramu ponuja morda najotožnejšo fotografijo doslej. Avtoportret iz postelje v mansardi celjskega hotela Evropa. Kot je videti, se v sobi z nočno svetilko v obliki svečnika vsaj tisti večer ni dogajalo nič, kar se ne sme, kot sam rad pravi za hotelske sobe. Očitno izčrpani Plestenjak je svojim sledilcem zaželel lepe sanje in jim povedal, da bo prihodnji dan nastopil v igralnici Mond. Ena od sledilk, ki je vendarle zaznala otožnost v njegovem pogledu, pa mu je medtem sporočila, da je po prespani noči svet videti lepši.

Z županovega okna

Minuli konec tedna so v Ljubljani morda še zadnjič prižgali praznično osvetljavo po idejni zasnovi zdaj že pokojnega konceptualnega umetnika Zmaga Modica. Večina meščanstva se je ob tej priložnosti gnetla na Prešernovem trgu, nekateri pa so imeli kljub temu boljši razgled. Na primer snaha župana Zorana Jankovića Ursula Gawish, ki je na instagramu razkrila, da si razsvetljeno mesto ogleduje kar iz prostorov mestne občine.

Estrada iz devetdesetih se še dobro drži

Poznavalci domače plesne glasbe iz 90. let prejšnjega stoletja se gotovo spominjajo pevke Sendi, ki se ji je po žilah nekoč pretakala nemirna kri. Kdo drug se morda spomni celo Frenka Nove, ki je z zasedbo Babilon zakrivil radijske uspešnice, kot so Moja riba, Nikoli več in Kriv za vse laži. Frenk Nova dandanes večinoma deluje v okviru zasedbe Sopranos, ki nastopa predvsem po zasebnih zabavah. Na instagramu so pred kratkim razkrili, da se jim je na enem od nastopov pridružila Sendi, sicer učiteljica solo petja. Nova je pripomnil, da se izvajalci iz devetdesetih očitno dobro držijo, naznanil pa je celo, da se z novo glasbo vrača skupina Babilon.

Adventne pomaranče Ane Tavčar

Konec tedna je, kot že omenjeno, večinoma zaznamoval začetek veselega decembra, kar v mnogih gospodinjstvih pomeni postavitev novoletnega drevesa ali adventnega venca. Z okrasjem se je nujno pobahati prek družbenih omrežij in tako je storila tudi voditeljica oddaje Dobro jutro Ana Tavčar. Fotografirala je štiri pomaranče na krožniku in temu rekla adventni venček. »Zelo lepa zamisel,« je zapisala ena od sledilk, ki se tako kot Tavčarjeva očitno najbolj navdušuje nad idejo o prihranku časa.

Katarina Benček z medvedkom v parku

Katarina Benček, nekdanja udeleženka lepotnih tekmovanj, danes vplivnica z instagrama, se je po epizodi jutranjega fotografiranja oziroma prebujanja na vrhu Šmarne gore pred dnevi lotila podobnega izziva. Tokrat je ostala bolj pri tleh – v parku pred Narodnim muzejem, kamor si je prinesla plišastega medveda. Pravi, da se je zbudila sredi parka, kjer je najbrž zaspala od pretiranega nakupovanja v času popustov. Seveda se je le malce pošalila, a to ne spremeni dejstva, da je na mokrem listju sedela sredi vlažnega jesenskega dne, v parku, kamor na stranišče radi zahajajo okoliški kužki.

Energetsko informirani zvončki za osemsto evrov

View this post on Instagram

ENERGETSKO INFORMIRANI ZVONČKI ZA ZDRAVJE, LJUBEZEN IN SREČO S pomočjo zvončkov lahko informirate vodo, ki jo pijete ali hrano, ki jo nameravate použiti. S cingljanjem zvončka se namreč sproži pozitivna vibracija, ki vpliva (resonira) na tekočino v hrani in tako poskrbi, da je vse kar vnašate vase, dobro za vas in vaše telo. Priporočam, da za to uporabite zvonček ZDRAVJE, lahko pa tudi zvonček LJUBEZEN ali zvonček SREČA. Zvončke pa lahko uporabite tudi, da razbremenite situacijo v kateri se nahajate, iz doma očistite negativno energijo, preženete zlo ter ustvarite ugodne pogoje za zdravje, ljubezen in srečo. Z zvončki izredno učinkovito očistimo tudi vse vrste poslovnih prostorov. NAKUP IZDELKOV Info: www.elenasenicar.si/sl/zvoncki Kakovost izdelkov jamčijo podjetja ElenaS d.o.o., Steklarna Rogaška, Zlatarna Celje in Rakovc Min, d.o.o.

A post shared by Elena Sofia Seničar (@senicar.elenasofia) on

Energetska terapevtka, svetovalka, motivatorka, pisateljica in tabloidna strokovnjakinja za energijo slavnih Elena Sofia Seničar je v prazničnih dneh na trg poslala energetsko informirane zvončke iz kristala, ki lahko služijo tudi kot kozarci. Izdelani so v Rogaški Slatini, v paketu pa so trije – eden za srečo, eden za ljubezen in eden za zdravje. Za boljše delovanje poskrbi natisnjen napis v latinskem jeziku, saj »latinski jezik že sam po sebi oddaja izredno močno vibracijo«. Paket je na voljo za 810 evrov, poleg pa dobite tudi certifikat Seničarjeve, ki zagotavlja bioenergijsko delovanje. Podrobnejša navodila za uporabo najdete na njeni spletni strani, smo pa zasledili, da iz zvončkov ni priporočljivo piti alkohola.