Matjaž Ambrožič ima očala kot Elton John

Morda ste vedeli, da je Matjaž Ambrožič nekdanji novinarski dopisnik iz Londona, zagotovo ste slišali, da je poročen z Niko Urbas Ambrožič in da je modni entuziast, najbrž pa le redki vedo, da je strasten zbiratelj vrhunsko oblikovanih očal. Najraje tistih francoskega oblikovalca Alaina Miklija, je sporočil po instagramu. Okvirji omenjenega oblikovalca so na voljo že za nekaj sto evrov, redno pa jih nosi (in tudi zbira) celo najslavnejši britanski očalar Elton John.

Zavetiščna mačka dobila ime po Mojci Mavec

Mačji ljubljenci so pogosto poimenovani po filmskih ali knjižnih junakih, včasih po zgodovinskih osebnostih, bolj redko pa po domačih televizijskih novinarjih. Skrbnike v škofjeloškem mačjem zavetišču Mačji dol je ena od njihovih mlajših varovank zaradi klasičnega mačjega potepuškega značaja in oranžnega kožuha navdihnila, da so jo poimenovali po televizijski popotnici Mojci Mavec. Mačka je na voljo za posvojitev, najbrž pa se pričakuje, da ji bodo posvojitelji kljub vsemu ponudili manj razburljivo udomačeno notranje življenje, bolj podobno tistemu, kakršnega ima trenutno na nacionalki v oddaji Dobro jutro tudi originalna Mojca.

Radio Ognjišče kot Radio Potica

Katoliški Radio Ognjišče je na domači sceni morda uveljavljena blagovna znamka, tuji verniki pa njihovo ime kljub najboljši volji vsaj težko izgovorijo. Na svojem uradnem instagramu so tako te dni postregli z anekdoto o nerodnosti, ki se je pripetila ob nedavnem srečanju s papežem, ki so ga na instagramu sicer označili za privilegij. Papež jih je med pogovorom menda razumel, da se radijska postaja imenuje Potica in ne Ognjišče, kar je prisotne dovolj nasmejalo, da so izdelali spletni mem. A morda bi o spremembi imena, ki bi prispevalo k mednarodni prepoznavnosti, lahko razmislili tudi bolj resno.

Jernej Kuntner razmišljal o berlinskem zidu

Pogosto projektni sodelavec zgoraj omenjene igralke, tudi sam igralec in zadnje čase predvsem zvezda sinhroniziranih animiranih filmov Jernej Kuntner se je prav tako odpravil na jesenski izlet. Natančneje v Berlin, kjer si je med drugim ogledal ostanke berlinskega zidu in ob priložnosti sledilcem na instagramu ponudil nekaj svojega razmisleka o zgodovini. »Pred 30 leti je ta nesmiselni monstrum padel,« je zapisal pod serijo fotografij z lokacije in pristavil, da se je na isti dan pet let pozneje rodil njegov sin, saj se jim je nasmehnil bog. Objavi je dodal še ključne besede »adijo«, »hvala bogu« in »zgodovina«, ena od sledilk pa je komentirala, da se tistega kraja sicer drži neka čudna energija, a sinu kljub temu želi vse najboljše.

Nini Ivanič Burberryjev šal prišel prav v mošeji

Dramska igralka Nina Ivanič je bila med šolskimi počitnicami na izletu v Carigradu, kjer pa ni posnela veliko fotografij, ki bi jih pokazala javnosti. S sledilci na instagramu je pravzaprav delila samo eno, in sicer z obiska v tamkajšnji mošeji, kjer si je nadela pašmino, pokrivalo iz kašmirja. »Pašmina vedno pride prav. Še posebej v mošeji,« pravi igralka. Objavi je dodala ključne besede v angleščini »religija«, »dobro življenje«, »življenje igralke« in ne nazadnje »Burberry«, ki razkriva, da se je ogrnila s šalom prestižne znamke.

Challe Salle je zdaj svetlolas

Trenutno najpopularnejši domači glasbeni izvajalec je svoj instagram profil popestril z neobičajno fotografijo. Nadel si je namreč lasuljo v stilu ameriškega predsednika. Zapriseženi črnolasec si je lasuljo nadel za šalo, pod fotografijo pa sledilcem sporočil, da je čas za spremembe. Nad videnim so bile najmanj navdušene ženske sledilke, očitno ljubiteljice temnolascev, ki so se zgrozile nad potencialno spremembo. »Kaj pa je to, blond ti sploh ne paše«, »kot Justin Bieber«, »o bog« in »bedno« so le nekateri od mnogih izrazov nestrinjanja, ena od sledilk pa je celo pripomnila, da ne bi bilo nič slabše, če bi bil kar plešast.