Savina Atai v čevljih za ples ob drogu

Gurujka hormonske joge Savina Atai na instagramu redno dokumentira aktualno zdravstveno stanje in zadnja informacija je, da je zbolela. A četudi ima vročino, je brez glasu in dan preživlja oblečena v pižamo, jo je razveselila posebna rojstnodnevna pošiljka. Po pošti je namreč prejela naročene salonarje z vrtoglavo visoko peto, ustvarjene posebej za ples ob drogu, ki se ga bo najbrž v kratkem tudi priučila. Zlati čevlji so navdušili predvsem njene sledilke, ki so ji čestitale oziroma delile tudi svoje anekdote vztrajnosti v obdobju prehladov.

Lepa Afna v Italijo zaradi brezplačnih prigrizkov

Lea Filipović oziroma Lepa Afna, trenutno morda najslavnejša slovenska vplivnica z instagrama in youtuba, zna ceniti dobro postrežbo v gostinskih lokalih. Te je seveda deležna predvsem v Italiji, nazadnje v Trstu, kjer je »kofetkala« na osrednjem trgu. Priznava, da se v Italijo vedno znova rada vrača predvsem oziroma tudi zaradi gostoljubja v tamkajšnjih lokalih, kjer poleg naročene pijače redno prejme brezplačne prigrizke. Pa čeprav je to le manjša porcija čipsa, ki si ga najbrž ni prislužila zaradi kapučina, ampak spremljajoče živobarvne pijače na fotografiji.

Lado Bizovičar bo nekoč podoben Rifletu

Vsestransko aktivni televizijski voditelj in komik Lado Bizovičar je nekaj mesecev po tem, ko je to bilo zelo popularno, preizkusil slavni filter, ki postara obraz. Znano je, da je aplikacija posebno prizanesljiva do moških, saj jih skorajda brez izjeme spremeni v šarmantne in bradate sivolasce, zaradi česar fotografije radi delijo s prijatelji na družbenih omrežjih. Enako izkušnjo ima po novem Bizovičar, ki celo ocenjuje, da bo v daljni prihodnosti očitno podoben svojemu gledališkemu kolegu Janezu Hočevarju - Rifletu.

Po srčnih tegobah zdaj še službene

Po neznanski priljubljenosti instagram profila Srcozlom, kjer zbirajo anonimne osebne izpovedi zlomljenih src, je zdaj tam vzniknil še Delozlom. »Najprej jamr, potem upor« je slogan profila, kjer se namesto srčnih tegob zbirajo službeni problemi. Na profilu poleg vsakdanjih izkušenj z nadrejenimi, kot je ignoriranje prošenj za izplačilo honorarja, najdemo tudi splošnejša razmišljanja o izkoriščanju delovne sile in SMS-izpovedi med prijatelji, ki vključujejo prebavne težave zaradi zapovedanega slovenskega zajtrka v službi, ugotovitev uslužbenca, da je dovolj utrujen za prijaznost do strank, ter ugotovitev, da je izgorelost pojem, ki so si ga izmislili tisti s privilegijem, da se k sebi spravijo na eksotičnih počitnicah – preostali pač delajo, dokler ne zbolijo in umrejo. Profil je v samo petih dneh zbral več kot tisoč sledilcev.

Zvone Šeruga postavlja na realna tla

Profesionalni popotnik in turistični vodnik Zvone Šeruga na instagramu redno objavlja razmišljanja o krajih, kamor je odpotoval. Pred dnevi nam je dostavil resnico. Pravi, da turistične agencije zavajajo z obljubami, kako krasna potovanja ponujajo, in tudi sam včasih kaj olepša. A ne – v Etiopiji, kamor bo kmalu peljal skupino avanturistov, je namreč »trda, prava, zajebana Afrika«, sploh njen plemenski jug.
View this post on Instagram

VSI VAM LAŽEMO, VZTRAJNO IN Z LJUBEZNIJO – PA SAJ STE VENDAR TURISTI! Danes sem malo pogledoval čez plot, kaj dela in ponuja konkurenca. In sem se zamislil: kako lep jezik! Kako prefinjene besede! Kako milo-hrepeneče zveneči pridevniki! Kako noro … enkratno … neponovljivo … sanjsko … čudovito … noro-noro-noro … spremeni vam življenje in gate vam v trske predela – pardon, to zadnje sem iz svoje zaloge dodal. Ker vam seveda tudi jaz občasno in kaj malega doložim. Pa je res tako? Je res VEDNO tako? Pred kratkim sem se vrnil iz Etiopije. Nora tura! Nora-nora tura! Devetnajst nas je bilo, od tega trinajst mojih lanskih sopotnikov iz Namibije. Očito zadovoljnih – kaj zadovoljnih, navdušenih in še od Namibije pijanih: Zvone, s tabo gremo tudi v Etiopijo! Fino, jaz sem za, krasni ste - smo se pa pred odhodom še dvakrat srečali in ves čas sem poudarjal: Etiopija ni Namibija! Je trda, prava in zajebana – da, točno to! – Afrika. Vsaj, če hočeš doživeti njeno realnost in drugačnost. Tudi tokrat je šlo vse v redu in skupina je bila ponovno luštna – a na koncu se kar nekako nismo več pogovarjali, kam pa da bomo šli naslednje leto skupaj. Ker jim je bilo dovolj! Ker rabijo verjetno nekaj tednov ali celo mesecev, da premeljejo doživetja in dojamejo, koliko jim je to potovanje v resnici dalo. Koliko celo več od prijazne, mehke in puščavskih noči polne Namibije. Kajti Etiopija, predvsem njen plemenski jug, je hudič. Je prah in blato in komarji in so soparne noči, prevroče za spanje. Predvsem pa so domačini, ubogi in raztrgani nomadi vzdolž turističnih poti, po katerih že dve desetletji vozijo težke terenske tojote, polne bogatih tujcev - da, to smo mi! Moni, moni, moni ... to je edino, kar znajo povedati, skupaj z iztegnjenimi rokami. Denar, daj denar, ti si bel in bogat, jaz črn in revež – daj mi MOJ denar! Postane naporno. Želiš si ven, kamorkoli že in avantura nenadoma ni več tako prijazna, kot doma, z Afriko na ekranu. Komarji so morda malarični, vročina je vroča in razbita kopalnica v (nekoč) solidnem hotelu je dovolj, da (avan)turist izgubi veselje do eksotike in do pustolovščine: pa kam, hudiča, si nas to privlekel?!! Celotno besedilo: @www.facebook.com/zvoneseruga

A post shared by Zvone Šeruga (@zvoneseruga) on

Katoliški dijaki so šaljivi

Na instagramu je vse več profilov, kjer se kot šaljivci pozicionirajo tudi slovenski katoliki. Kot smo na tem mestu že poročali, tam najdemo ljubezenske težave »krščanskega tinderja« in priljubljeni profil »krščanski memi«. V tem tednu smo zaznali, da so šaljivi tudi dijaki s slovenskih škofijskih gimnazij, ki si radi privoščijo opazke na račun šole in profesorjev. Med takšnimi je profil Škofijci, posvečen dogajanju na Škofijski gimnaziji Vipava. Opažanja so raznovrstna: med drugim smo izvedeli za profesorja, ki med urami zgodovine najraje razlaga o grozotah komunizma.