Župnika Martina verniki opozarjajo na napake

Miklavž, znan tudi kot decembrski dobri mož z najstrašnejšim spremstvom, je prejšnji teden opravil svoj letni obhod, oglasil pa se je tudi pri spletno aktivnem bohinjskem župniku Martinu Golobu. Skupno fotografijo, kjer je razvidno, da se je z Miklavžem in parkljem povzpel na bližnjo planoto, je župnik objavil na instagramu in zapisal, da se vračajo v nebesa. Na svetopisemsko neustreznost takšne trditve ga je opomnil eden od sledilcev, ki pravi, da se v nebesa lahko vrne samo tisti, ki je iz nebes prišel. Golob se je komentarju nasmejal s pojasnilom, da se pač »tako reče«, saj v njegovem primeru ni šlo za teološko razmišljanje. Kot predstavnik stroke si tovrstne spodrsljaje najbrž vseeno težko privošči, zato bo odslej zagotovo pazljivejši pri omenjanju osrednjih krščanskih motivov.

Goli gležnji Ljubljane

Še pred desetletjem so se starejši občani zgražali nad golimi ledvenimi predeli mladih deklet, zadnja leta pa modne smernice mladim narekujejo razkazovanje golih gležnjev. To na ogorčenje starejših od dvajset let velja tudi za hladnejše vremenske razmere. Pojavu je na instagramu posvečen profil Ljubljanski gležnji, kamor lahko prispevate fotografije mimoidočih primerkov, tisti, zmožni samoironije, pa lahko prispevajo tudi svoje. Kot smo opazili, se razkazovanje gležnjev nadaljuje tudi v zimskem času – primerek so pred nekaj dnevi fotografirali na jutro, ko sta bili zunaj dve stopinji pod ničlo.

Poezija iz ljubljanskih avtobusov

Poleg golih gležnjev obstajajo tudi drugi profili, posvečeni lokalnim urbanim pojavom. Na primer LPP-poezija, kjer najdete fotografije bolj ali manj atraktivnih zapisov iz ljubljanskih avtobusov. »Rada imam cukrček«, »gospa madam, notr vam ga dam« ali »Moja žena Suza rada ga cuza« so le nekateri primeri z vodoodpornimi pisali ovekovečenih misli, ki bodo marsikoga potolažile, da se zdolgočasena mladina očitno vendarle še ni dokončno vdala digitalnim sferam in se v nekaterih primerih še kar oklepa tradicionalnejših uporniških praks.

Ursulo Gawish vozili severni jeleni

Snaha ljubljanskega župana nadaljuje pravljično zastavljen december – potem ko si je prižig lučk v prestolnici ogledala iz pisarne ljubljanskih občinskih prostorov, si je Ursula Gawish zdaj privoščila še izvrstnejše zimsko doživetje. Na instagramu je namreč objavila posnetek vožnje na saneh, ki jih po idilični gozdni pokrajini vlečejo resnični severni jeleni. Storitev ni na voljo v Sloveniji, zato predvidevamo, da se je odpravila kam bolj severno, morda celo na Laponsko, kjer petičnejšim turistom ponujajo pakete z ogledom Božičkove vasi in severnega sija.
View this post on Instagram

♥️ #reindeer #christmas

A post shared by URSULA GAWISH (@ursulagawish) on

Lorella Flego že nazdravlja praznikom

Praznično razpoloženje je vsekakor prevladalo tudi v studiu nacionalkinih jutranjih programov Dobro jutro in Dober dan, za vesele dni pa je dobro opremljena tudi ena od njihovih rednih sodelavk, modna strokovnjakinja Lorella Flego. Ne samo z bleščečimi modnimi kosi, ampak tudi s penino. Lorella Flego je namreč sponzorsko povezana s priljubljeno znamko šampanjca Moet, na kar nas redno spominja tudi na instagramu. Nazadnje s pecljastimi kozarci minuli petek, ko je dvignila čašo prihajajočemu koncu tedna.

Jože Potrebuješ nas seznanja z urnikom

Svoj vpliv z glasbene scene na splet zadnje tedne širi Jože Potrebuješ, ki se je začel snemati med jutranjo vožnjo v avtu. Menda so ga v nekem intervjuju prosili, da bi z javnostjo večkrat delil podrobnosti svojega urnika, zato mora takšni želji ugoditi. Prvi posnetek na temo naštevanja opravkov je objavil na uradnem profilu Čukov, posnel ga je med vožnjo na jutranji sestanek. Povedal je, da je zjutraj vstal, naredil sto sklec in sto trebušnjakov, po zajtrku pa se je zaradi dežja odpovedal sicer vsakodnevnemu pranju avtomobila. Sledilci medtem še vedno čakamo na posnetek rednega jutranjega pranja avtomobila, ko je, kot pravi legenda, oblečen le v spodnjice in dežne škornje.
View this post on Instagram

Evo, obljuba dela dolg...

A post shared by ČUKI🦉 (@skupina_cuki) on