Hokejisti Olimpije so po neprepričljivem začetku sezone v alpski ligi vendarle ujeli ritem tekmovanja in po uspešnem tednu skočili pod vrh lestvice. Ljubljančani imajo dovolj kakovosten igralski kader, da bodo tudi v novi zimi med udarnimi kandidati za naslov prvaka, na Jesenicah pa bodo morali s skromno zasedbo vložiti še precej truda, da bo točkovni izkupiček boljši kot doslej.

Hokejisti v tivolski garderobi so potrebovali čas, da so se po nenadni zamenjavi trenerja Jureta Vnuka z Gregorjem Polončičem v celoti navadili na nove razmere. Vodstvo kluba se ne zaletava z iskanjem novega trenerja, ampak bo Polončiču do nadaljnjega zaupalo najbolj izpostavljen položaj v moštvu. Čeprav je nekdanji reprezentant ob poletni selitvi na klop Olimpije dobil sploh prvo priložnost za treniranje članskega moštva, so v klubu zadovoljni z njegovim delom. Če odštejemo Polončičev ponesrečeni debi v drugem krogu na Dunaju, si je Olimpija v nadaljevanju privoščila le še spodrsljaj v gosteh pri Bregenzerwaldu, ko se je morala na koncu zadovoljiti s točko. Med pomembnejše zmage sodi tudi četrtkov preizkus proti obetavni mladi ekipi Salzburga, ki so ga slovenski prvaki nadigrali s 4:1.

»Dobro smo se pripravili na nasprotnika. Igralci so dosledno upoštevali navodila, kar se nam je obrestovalo,« je kolektiv pohvalil Gregor Polončič. Ljubljančani bodo danes gostovali pri Asiagu, ki v zadnjih letih kroji vrh tekmovanja. To bo tudi zadnji preizkus za tivolsko zasedbo pred prihajajočim izzivom v drugem krogu celinskega pokala. Olimpija bo na Južnem Tirolskem odigrala tri tekme in se z Rittnom najverjetneje spopadla za prvo mesto, ki prinaša napredovanje v naslednji krog.

Ravno Ritten pa bo danes ob 18. uri v Podmežakli sklenil paket štirih zaporednih domačih tekem jeseniškega moštva. Železarji so po porazu s podprvakom Brunicom ugnali mlade Dunajčane, nazadnje pa niso znali unovčiti premoči proti Gardeni (1:2). Jeseničani so bili aktivnejši v polju, a niti pobuda v strelih (44:16) ni pomagala, da bi tekmo pripeljali vsaj do podaljška. Kot smo že pisali, se moštvu iz Podmežakle močno pozna pomanjkanje izkušenj, kar bi bilo na koncu lahko odločilno tudi pri potegovanju za vstop v končnico. »Porazi niso prijetni, a takšen, kot se nam je zgodil proti Gardeni, je še posebno boleč. Vso tekmo smo bili boljši in si ustvarili veliko priložnosti, kar pomeni, da dobro igramo. Na tej osnovi moramo graditi tudi v prihodnje,« ocenjuje jeseniški napadalec Miha Brus.