Bodo hokejisti Olimpije v naslednjih dneh dobili novega trenerja? Potem ko je garderoba po štirih osvojenih lovorikah odigrala ključno vlogo pri odstavitvi Jureta Vnuka, je donedavni pomočnik Gregor Polončič postal le začasna rešitev na klopi slovenskih prvakov. Tivolski argument je, da Polončič nima trenerskih izkušenj, a jih januarja lani ob ustoličenju na ljubljansko klop ni imel niti Jure Vnuk.

Kot smo že pisali, je Nik Zupančič prva želja vodilnih pri Olimpiji, a je nekdanji slovenski selektor preveč načelen, da bi naglo zapustil Poljsko, kjer je nedavno začel službo v klubu Unia Oswiecim. Slovenski prvaki se ogrevajo izključno za domačega trenerja, a je izbira med številnimi kandidati relativno skromna. Ivo Jan po naših informacijah sploh ni v igri za ljubljansko klop, zelo malo pa je možnosti za prihod Pavleta Kavčiča ali Marjana Gorenca, ki se ju poleg Gorazda Reklja, Jake Avgustinčiča in trenerjev iz lastne hokejske šole omenja med tivolskimi hodniki. Naši viri pravijo, da je najbližje klopi Olimpije Bojan Zajc, ki je tivolsko moštvo vodil v zadnji sezoni nastopanja v EBEL. Takrat je alpsko ligo označil za »potop slovenskega hokeja«. Zajc je v dobrih odnosih s predsednikom Olimpije Miho Butaro, s katerim večkrat razpravljata o aktualni problematiki. V zadnjem obdobju se na evropskem trgu uveljavlja kot skavt za severnoameriško ligo NAHL, resnega stika s trenerskim delom pa ni imel od leta 2017.

Olimpija bo med čakanjem na novega trenerja danes ob 17.30 doma igrala z Gardeno, Jeseničane pa čaka gostovanje pri Zell am Seeju.