Čech, ki je večji del svoje nogometne kariere preživel na londonskih zelenicah, se je v prejšnji sezoni upokojil, naslednja štiri leta pa bo obul drsalke in si nadel čelado za angleško hokejsko ekipo Guildford Phoenix. »Po dveh desetletjih v poklicnem nogometu se mi obeta izjemna izkušnja v športu, ki sem ga vedno rad gledal in sem ga igral še kot otrok,« je novico o menjavi športa po poročanju Marce pospremil 37-letni Čech.

Čech je osvojil 13 pokalov v 11 sezonah v dresu ekipe Chelsea, od tega štiri naslove prvaka angleške lige in ligo prvakov ter ob koncu še pokal FA z Arsenalom leta 2017, sedaj pa želi pomagati tudi Phoenixu: »Upam, da bom lahko pomagal tej mladi ekipi doseči cilje za sezono in zbrati čimveč zmag, ko bom imel priložnost stopiti na led.«

Ekipa iz Guildforda, ki je del grofije Suurey, nastopa v četrti ligi Velike Britanije. Trener moštva Andy Hemmings je dejal, »da je klub zelo zadovoljen s podpisom pogodbe, saj je Petr oseba, ki trdo dela. Veselim se njegovega debija«.