Kralji so z osmimi točkami na repu razpredelnice v zahodni konferenci lige NHL. Slabši sta le ekipi Chicago Blackhawks in Minnesota Wild s po šestimi točkami. Kralje je znova pokopal »power play«, ko so imeli premoč na ledu člani domačega kolektiva. Jeff Carter je v 15. minuti poskrbel za prvo vodstvo kraljev. A je bilo kratkega daha. Manj kot štiri minute kasneje je ob številčni prednosti domačih izenačil Vince Dunn.

Kralji so v 24. minuti znova povedli z zadetkom Alexa Iafalla, tokrat je z asistenco pomagal tudi slovenski zvezdnik Kopitar. Vendar pa je bil ta zadetek tudi zadnji kraljev v St. Louisu. Nato je v 31. minuti sledil nov »power play«, v katerem so prvaki prek Pietrangela še drugič izenačili.

Le dobro minuto kasneje pa je Robert Thomas poskrbel za prvo vodstvo domačih s 3:2. V tretji tretjini je Brayden Schenn z dvema zadetkoma, enega od teh je St. Louis dosegel ob številčni prednosti, dokončal delo za prepričljivo zmago.

»Slabo smo igrali z igralcem manj, nismo bili dovolj ostri. Še pomembneje je, da nismo imeli pravega sistema, nadigrali so nas in prevladovali v drobnih prvinah igre,« je vzroke za poraz pojasnil trener gostov Todd McLellan. »Igrali so tako, kot bi morali mi. Dobro so nas nadigrali, nam pa je manjkalo ostrine,« pa je dodal Trevor Lewis. Naslednjo tekmo bodo kralji igrali v nedeljo proti Minnesoti.

Naslednji tekmec kraljev je sinoči z 0:4 klonil proti Nashvillu, kjer se je za prvi »shutout« v sezoni izkazal vratar Pekka Rinne s 26 obrambami.

Rangerji pa so končali niz petih porazov, potem ko so premagali Buffalo s 6:2. Prvič v sezoni je dva gola na eni tekmi dosegel Ryan Strome, za newyorško ekipo je Henrik Lundqvist zbral 31 obramb.

Edmonton pa je po podaljšku premagal Washington s 4:3. Junak tekme je bil Leon Draisaitl, ki je najprej zadel v rednem delu, potem pa odločil dvoboj še z golom v podaljšku. Edmonton je še sredi druge tretjine zaostajal z 1:3.

Dva gola, oba svoje ekipe, je dosegel tudi Denis Gurjanov za Dallas, pri katerem je vratar Ben Bishop tekmo z Anaheimom končal pri 29 obrambah za zmago z 2:1.

Po podaljšku pa je bila odločena tekma v Columbsu, Cam Atkinson je z zadetkom v četrti minuti domači zasedbi priigral zmago s 4:3 proti Carolini.