Potem ko so hokejisti Olimpije na začetku sezone osvojili slovenski pokal, v alpski ligi pa prebrodili krizo po uvodnih porazih in menjavi trenerja, jih ta konec tedna čaka mikaven izziv v celinskem pokalu. Najvišji predstavniki tivolskega kolektiva so uspešne predstave v tem mednarodnem tekmovanju že avgusta umestili med poglavitne cilje nove zime.

Ljubljanskemu klubu pripada vloga rahlega favorita, saj se bo na Južnem Tirolskem predstavil kot prvak alpske lige in slovenskega prvenstva. Olimpija bo nocoj odprla turnir proti najzahtevnejšemu nasprotniku in gostitelju turnirja Rittnu, s katerim se je v minuli šampionski sezoni udarila v četrtfinalu alpske lige. Tivolski hokejisti bodo jutri prekrižali palice z madžarskim klubom Ferencvaroš, po nedeljskem kosilu pa jih čaka zaključni obračun z najmanj konkurenčnim predstavnikom Txuri-Urdin iz Španije. V naslednji krog se bo uvrstil samo zmagovalec turnirja in čez mesec dni odpotoval v Vojens na Dansko, kamor so že uvrščeni domači Sonderjyske, Amiens (Francija) in Nottingham (Anglija). »Slovenija ima lepe spomine na Vojens, kjer si je reprezentanca zagotovila prve olimpijske igre. Tudi mi želimo igrati na Danskem, zato gremo v Renon po napredovanje,« je odločen Gregor Polončič, ki je po sili razmer vskočil za glavnega trenerja članskega moštva Olimpije po odhodu predhodnika Jureta Vnuka.

Polončič je medtem umiril razmere v moštvu in ga popeljal pod vrh alpske lige, kamor Ljubljančani sodijo po kakovosti igralskega kadra. »Želeli smo tempirati pripravljenost, da bi ujeli optimalno formo ravno za celinski pokal. Uspelo nam je. Dvigujemo raven igre in nimamo nobenih težav. Psihološka priprava poteka po načrtih. Zagotovo bomo pripravljeni na prvo tekmo celinskega pokala, v katerem želimo napredovati v naslednji krog,« je pojasnil Gregor Polončič, ki na klopi slovenskih prvakov deluje zelo motivirano in energično. Vodenje matičnega kluba mu predstavlja velik izziv, o katerem razmišlja tudi v prostem času: »Sem samozavesten. Moštvo sledi mojim idejam, sam pa se ne obremenjujem s tem, koliko časa bom trener. O tem odloča vodstvo kluba,« pravi Polončič. Ni skrivnost, da je želela Olimpija po odhodu Jureta Vnuka angažirati nekdanjega selektorja Nika Zupančiča, ki pa je ravno v letošnji sezoni začel službovati na Poljskem.

Olimpija se je v zadnjih krogih alpske lige razigrala in nanizala nekaj odmevnih zmag, ki so moštvu okrepile samozavest. Naposled je stekla igra ob številčni prednosti, ki bo med ključnimi dejavniki tudi v celinskem pokalu. »Pričakujem zelo izenačen turnir. Napredovala bo najbolj disciplinirana ekipa, ki bo naredila najmanj napak. Dobro smo pripravljeni in ciljamo na prvo mesto,« je komentiral kapetan Aleš Mušič, ki se je po poškodbi vrnil v pogon Olimpije.

Celinski pokal, 2. krog, danes ob 16. uri: Ferencvaroš – Urdin, ob 20. uri: Ritten – Olimpija, jutri ob 16. uri: Ferencvaroš – Olimpija, ob 20. uri: Ritten – Urdin, nedelja ob 14. uri: Urdin – Olimpija, ob 18. uri: Ritten – Ferencvaroš.