Dvaintridesetletni slovenski zvezdnik s svojo 901. točko v karieri in 13. v sezoni nadaljuje statistično gledano uspešen začetek sezone. Manj zadovoljen je lahko z izkupičkom svojega moštva, ki je s štirimi zmagami in devetimi porazi zdaj na dnu lestvice zahodne konference in mu grozi ponovitev lanske neuspešne sezone.

Los Angeles je sicer že v 4. minuti tekme povedel, a nato prejel dva zadetka z igralcem manj v zadnjih treh minutah prve tretjine. V drugi mu je sicer uspelo poravnati izid, a je Boeser zadel še drugič na tekmi v 16. minuti te tretjine, takoj po začetku tretje pa dosegel hattrick za vodstvo dveh zadetkov.

Vancouver je na tekmi dosegel kar štiri zadetke z igralcem več, vključno z obema v zadnji tretjini. To je bilo že tretjič letos, da so kralji nasprotniku dovolili vsaj tri zadetke z igralcem več.

Na težave z disciplino v obrambi je zato po tekmi opozoril trener Todd McLellan. »Toliko kazni si nikakor ne smemo privoščiti proti ekipi s takšno 'power play' igro in v času, ko ima naša obramba z igralcem manj toliko težav,« je ocenil.

Kopitar je s svojo prvo podajo na tekmi postal peti igralec v zgodovini kluba iz Los Angelesa z 900 doseženimi točkami, s čimer se je pridružil Marcelu Dionnu (1307), Lucu Robitailleju (1154), Davu Taylorju (1069) in Waynu Gretzkyju (918). »Vedel sem, da se približujem temu mejniku. Zdelo se mi je, da bi bilo lepo, če ga uspem doseči nocoj, žal pa je zdaj ob njem grenak priokus, saj smo zgubili,« je dejal Hrušičan.

Po zmagi je Vancouver s 17 točkami (8 zmagami, 3 porazi, 1 zmagi po podaljšku) na četrtem mestu Zahoda, kjer pa vodi še eno kanadsko moštvo, Edmonton. Ta je v pretekli noči gladko s 4:1 premagal Columbus Blue Jackets.

Na ostalih tekmah je odmevala strelska poslastica v New Jerseyu, kjer je domače moštvo proti Tampi ob začetku zadnje tretjine vodilo s 5:3, a na koncu v podaljšku s 6:7 izgubilo. Pri domači ekipi je Kyle Palmieri dosegel hattrick, pri gostih pa je bil z zadetkom v podaljšku glavni junak Tyler Johnson.

Los Angeles bo naslednjič igral v noči na nedeljo, ko se bo na domačem ledu pomeril s Chicago Blackhawks.