Dvorana Enterprise Center v St. Louis je bila svečano okrašena v čast hokejistom, ki so v prejšnji sezoni prvič v zgodovini prišli do končne zmage. Boston Bruins so v finalu premagali na odločilni sedmi tekmi.

Uvodni gol so domači dosegli že po 53 sekundah igre, na 2:0 pa so povišali v nadaljevanju prve tretjine. Gostje, prvaki lige NHL 2018, so prvič zadeli v 16. minuti, na 2:2 pa so izenačili v drugi polovici druge tretjine. V zadnjih dvajsetih minutah gledalci niso videli golov, zmagoviti zadetek za zmago gostov pa je v podaljšku dosegel Jakub Vrana.

Uvodni večer so bile na sporedu štiri tekme. Prvi zadetek v sezoni je že po 24 sekundah dvoboja med Ottawo Senators in Toronto Meaple Leafs dosegel Brady Tkachuk. Kanadski dvoboj je na koncu pripadel Torontu, ki je po zaslugi dveh zadetkov Austona Matthewsa slavil s 5:3.

V Las Vegasu so Golden Knights premagali San Jose Sharks s 4:1, Edmonton Oilers pa so z zadetkom Connorja McDavida za 3:2 doma ugnali Vancouver Canucks.

Moštvo edinega Slovenca v ligi Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings pa bo uvod v sezono doživelo v noči na nedeljo proti Edmontonu.