Avstrijska policija je prijela 25-letnega moškega, ki naj bi zakrivil petkratni umor, v nedeljo zjutraj naj bi ustrelil nekdanje dekle, njene starše, brata in novega fanta, nato pa se je predal policiji in sam priznal, da je ubil pet ljudi. Motiv za umore naj bi bilo ljubosumje. Avstrijski mediji poročajo, da sta z umorjeno 19-letnico pred dvema mesecema končala razmerje.

Med ubitimi je tudi hokejski vratar Janny, ki je bil novi partner ustreljenega dekleta. Štiriindvajsetletnik je branil za Linz v avstrijski hokejski ligi Ebel, letos je prestopil v Kitzbühel. Za orle iz Kitzbühla je branil na predvečer umora, v soboto, na tekmi alpske lige proti Asiagu (1:2).

Kot je povedal napadalec, se je okoli 4. ure zjutraj odpravil do hiše, kjer je nekdanja partnerica živela z družino. Dekle naj bi mu tam znova zatrdilo, da je njuna zveza končana. Čez približno poldrugo uro se je znova vrnil z bratovim orožjem in zgodba je dobila krvav epilog.

Sožalno sporočilo o smrti Jannyja so objavili na spletni strani alpske lige, potem ko je njegov klub potrdil, da je Janny umrl pod streli napadalca v nedeljo zjutraj.

Na spletni strani njegovega kluba Adler Kitzbühel pa so zapisali, da so globoko pretreseni ob novicah, da so bili njihov vratar Florian Janny in še štiri osebe žrtve strašnega krvavega umora.