Jernej Tozon si je voščil za god

View this post on Instagram

24.8. Sv. Jernej

A post shared by jernej (@jernejtozon) on

Za mnoge najpostavnejši Čuk Jernej Tozon se poslavlja od poletja, torej obdobja, ki je na njegovem instagramu tradicionalno rezervirano za objave zgoraj brez. Še pred tem pa je praznoval god. Štiriindvajsetega avgusta namreč praznuje sveti Jernej in Jernej Tozon je ob prazniku poiskal fresko s svetnikovo razgaljeno podobo, s kakršno se lahko tudi sam zagotovo kar najbolj poistoveti.

Župnik si je čestital zapet tisoč sledilcev

Na spletu slavni bohinjski župnik Martin Golob si je na instagramu nabral že več kot pet tisoč sledilcev. Kot je pri spletnih vplivnežih v navadi, je mejnik ovekovečil z zahvalo vsem, ki jih zanimajo utrinki iz njegovega življenja. Upa, da bo še naprej navduševal in spodbujal h krepostim, pravi Golob, ter občinstvu obljublja, da moli tudi za njih in razmišlja, da virtualni svet pravzaprav omogoča nekakšno edinstveno občestveno povezanost.

Danica Lovenjak nad vročino s pahljačo

Nekdanja TV-vremenoslovka Danica Lovenjak se dandanes očitno ne zmeni za vremenske napovedi in tako se je prav minuli konec tedna, v času zadnjega vročinskega vala tega poletja, odpravila v Benetke. Na srečo si je lahko privoščila vsaj nekoliko več udobja od običajnih turistov – kapučino, porcijo smetane in manjšo sladico je zaužila kar v enem od lokalov sredi Markovega trga, kjer so cene pregovorno zasoljene. Sodeč po fotografiji na instagramu je bila celo vročina znosna, saj jo je premagovala s slamnikom in pahljačo.

Zvone Šeruga ima težave s kilogrami

View this post on Instagram

PA JAZ SEM BIL SVOJE ČASE DOKAJ V REDU POBA - NA, ZDAJ PA TOLE!!! 🥴😠🥴 Sem prišel domov in dal prasca na vago - o jebote: 96,5 kile!🎃🎃Tolčem vse rekorde. Ampak me morate razumet, sploh Štajerci: tam imate 0,5 promila v luftu, Američani pa očitno 0,5 kile že na pločniku okoli Mc'Donaldsa. P*ZDA, in kaj naj zdaj - neham jest al preklinjat? ☠️☠️ In če me kdo vidi ob štirih zjutraj blodit po prazni Ljubljani, nč skrbet, ni me Romana iz bajte vrgla. A devet ur časovne razlike pomeni, da se zbudim ob treh in gledam frišno ko čuk okoli sebe. Ah ja, a bi lahko jaz šel spet malo nazaj med medvede?? 🏜️😥🏝️ EPP: eno prosto mesto za NAMIBIJO 26. septembra in dve mesti za ETIOPIJO 19. oktobra - več: www.zvineseruga.com

A post shared by Zvone Šeruga (@zvoneseruga) on

Popotnik in fotograf, ki poleg lokalnih prebivalk v eksotičnih krajih najraje fotografira ženske sopotnice, je trenutno v Ljubljani. Po prestolnici se sprehaja ponoči, ker ima zaradi potovalne časovne razlike težave s spanjem, a pestijo ga še druge skrbi, priznava prek instagrama. Tehtnica mu trenutno namreč kaže rekordnih 96 kilogramov in pol. Ne ve, ali naj neha jesti ali preklinjati, v vsakem primeru pa si, pravi, želi nazaj v divjino, »k medvedom«.

Dovolj samouresničen, da zaupa pitonu

View this post on Instagram

V vašem notranjem svetu imate na tisoče in tisoče prepričanj. Ena so koristna, spodbujajoča, druga vas omejujejo. Tem prepričanjem, ki vas omejujejo rečemo tudi omejujoča prepričanja. Morda so vam nekoč v preteklosti koristila, danes vam zagotovo ne koristijo več. Omejujoča prepričanja, ki jih imate so kot zavore pri vašemu avtomobilu. Če imate v avtomobilu ročno zavoro zategnjeno in še dodatno pritiskate z vašo levo nogo na zavoro tudi, če z vso pomočjo pritiskate z desno nogo na plin, se ne smete čuditi, da se avto ne premakne ali se prepočasi premika. Vaša prepričanja delujejo podobno za vaše cilje, želje in sanje. Vi si želite premakniti naprej, vendar potem se oglasi “škratek”, ki je včasih drugačen izraz za omejujoče prepričanje in vas odvrne od akcije. Če veste, da si zaslužite več, da ste več vredni, da si zaslužite srečen in ljubeč partnerski odnos, potem povejte škratku, da je odslužil svojemu namenu. Odpravite in spremenite vaša omejujoča prepričanja. Ko boste vi spremenili vaša omejujoča prepričanja, boste nova, pozitivna, spodbujajoča prepričanja prenašali tudi na vašo okolico. Vaši otroci bodo nezavedno pridobili vaša prepričanja. Hvaležen sem, da bomo v tem tednu, ki je pred nami z novimi Certificiranimi Praktik Hipnoze spreminjali in odpravljali omejujoča prepričanja in strahove ;). Preživite čarobno jutro in seveda, dobro jutro :). . . #dobrojutrnica #goodmorning #nlppraktik #mastermindakademija #strah #delavnice #aleksanderšinigoj

A post shared by dr. Aleksander Šinigoj (@dr.aleksander.sinigoj) on

Dr. Aleksander Šinigoj se ukvarja z nevrolingvističnim programiranjem (NLP) in menda je že mnogim znanim Slovencem pomagal pri osebni transformaciji, ta pa jih je pripeljala do uveljavitve notranjih potencialov, predvsem pa srečnejšega, finančno uspešnejšega življenja. Pred kratkim je na instagramu spregovoril o omejujočih prepričanjih v življenju oziroma o tem, kako jih preseči, ob tem pa objavil fotografijo, na kateri ima okoli vratu pitona, s čimer je videti povsem neobremenjen. Da programiranje ni nujno učinkovito za vse, v komentarju opozarja sledilka. Pravi, da je redna uporabnica metode NLP, kač pa se kljub vsemu še vedno boji.

Predsednik Pahor kotalkal v dežju

Predsednik Slovenije Borut Pahor se je na mednarodnem strateškem forumu na Bledu sestal z estonsko predsednico Kersti Kaljulaid, druženje pa sta izkoristila tudi za simbolično rekreacijo. Kljub precejšnjemu deževju sta skupaj, z roko v roki, kotalkala ob jezeru, seveda ob ustreznem protokolarnem spremstvu. Estonska predsednica se je sicer preobula v bolj športne rolerje in si na glavo poveznila čelado, predsednik Pahor pa se je odrekel zaščiti in se poleg vsega odločil za klasične kotalke, ki omogočajo predvsem izvajanje umetnostnih figur.