Hladnokrvni lomilci src na pohodu

Anonimne izpovedi zlomljenih src na instagram profilu Srcozlom postajajo svojevrstna lokalna znamenitost brez svetovne primere in tamkajšnja vsebina trenutno privablja že okoli tri tisoč sledilcev. Objave sicer razkrivajo precej neugodno resničnost sodobnih razmerij, a k sreči prav nesrečno zaljubljeni premorejo največ smisla za humor. Ta teden smo na primer zasledili objavo osebe, ki ima zlomljeno srce, ker je srčni izbranec oziroma izbranka nenadne prekinila komunikacijo z njo. »Meni še adidas firme ne bi bilo tako lahko zamenjati z najkom ali pumo,« razmišlja oseba s strtim srcem o svojem moralnem kompasu in privrženosti znamki športnih copat.

Predsednik na Ptuju zavohal čebulo

Po vseslovenskem pohodu, ki se ga je predsednik Borut Pahor lotil s svojim sinom, je nastopil čas za običajne slovesnosti, na primer obisk festivala narodno-zabavne glasbe na Ptuju. Predsednik je na instagramu povedal, da je na prireditvi resnično užival. Pohvalil se je še, da je zmagovalce nazadnje »iskreno in prisrčno« objel in dodal, da je bilo v zraku navdušenje nekaj tisočih ljudi ter »blag« vonj po čebuli. Kdor ni seznanjen z znamenito avtohtono rdečo ptujsko čebulo, bi ob takšnih besedah utegnil pomisliti, da je bil predsednik kritičen do vonjav festivalske kulinarične ponudbe.

Danica Lovenjak jezdila pico

Danica Lovenjak, zdaj že dovolj uveljavljena na instagramu, da nam ni več treba omenjati njene nekdanje kariere napovedovalke vremena, je zadnje dni na družbenem omrežju oglaševala vse prednosti novogoriškega hotela Perla, kamor je s sabo vzela tudi mnoge knjižne novosti Mladinske knjige. Še pred tem je bila na morju in si kot mnogi spletni kolegi omislila napihljivo blazino po svojem okusu. Kopala se je z napihljivim samorogom, kot privrženka dobre hrane pa svoj izbor obogatila tudi z napihljivo blazino v obliki pice. »Kdo bo kos pice,« je v podpisu pod fotografijo spraševala sledilce in eden od njih je odgovoril, da bi najraje kar »vse v kompletu«.
View this post on Instagram

Kdo bo kos pice?😀 #pakostane #pizza #croatia

A post shared by Danica Lovenjak (@danicalovenjak) on

Plestenjak končno do prave nastanitve

Prejšnji teden smo na tem mestu objavili utrinek z instagrama Jana Plestenjaka, na katerem je pokazal, da so ga v hotelu namesto v sobo številka 102 nastanili v sobo številka 2. Te dni je bil spet v hotelu in tokrat si je izbral takšnega z večjim naborom razpoložljivih nastanitev. Na voljo je bila namreč tudi soba 102, kar je njegove sledilke posebej vznemirilo. Ena od njih je pripomnila, da ima na sobo s to številko posebne spomine, druga pa, da ji soba 102 vzburja domišljijo.
View this post on Instagram

No, zdj je pa tko kot je treba... J

A post shared by Jan Plestenjak (@janplestenjak) on

Kuntner na prizorišču iz Schindlerjevega seznama

Dramski igralec in uveljavljeni strokovnjak za sinhronizacijo animiranih filmov Jernej Kuntner se je po sproščanju na ljubljanskem strelišču končno namenil tudi na pravi dopust. Zaneslo ga je v poljsko mesto Krakov. Tam ga je med drugim očarala bogata zgodovina, na primer dvorišče stanovanjske stavbe, kjer so snemali prizor v filmu Schindlerjev seznam. Po strokovnem vodstvu na temo holokavsta si je privoščil kulinarično popestritev v judovski gostilni – pravi, da je bila juha božanska, objavo pa pospremil s svojo zdaj že prepoznavno ključno besedo »dejmo si ga mal«.

Savina Atai obvlada tudi jogo v dvoje

Vsestransko aktivna gurujka hormonsko uravnovešenega življenja Savina Atai je prejšnji teden kljub raznovrstnim zdravstvenim ukrepom podlegla prehladu oziroma virozi. A k sreči večino časa preživi na Kreti in na morju je vse lažje, sploh če si pri okrevanju v ugodnih podnebnih razmerah pomagaš še s superživili. Zadnje dni je tako že dovolj pri močeh, da izvaja zahtevne jogijske položaje na soncu, in to celo v dvoje – skupaj z zaročencem, silakom Jorgosom, lastnikom tamkajšnje gostilne.