Kratek film so na spletu objavili pred začetkom ponedeljkove Konvencije Združenih narodov o določenih konvencionalnih orožjih v Ženevi, na kateri so se začeli pogovori o možnostih globalne prepovedi smrtonosnega avtonomnega orožja.

V filmu lahko vidimo drone, ki so veliki kot človekova dlan, opremljeni z eksplozivom in delujejo avtonomno. Ciljano lahko napadejo posameznike, glede na njihove prej izbrane obrazne poteze ali glede na naključne skupne lastnosti, ki so javno objavljene na družbenih omrežjih.

Na koncu filma profesor na ameriški Univerzi v Berkeleyju Stuart Russell, ki umetno inteligenco proučuje že več kot 35 let, pojasni, da je potencial umetne inteligence za korist človeštvu ogromen tudi, če jo uporabljamo v obrambi.

»Ampak dovoliti strojem, da se sami odločajo za ubijanje ljudi, bo uničujoče za našo varnost in svobodo. Na tisoče mojih kolegov raziskovalcev se strinja. Imamo priložnost, da preprečimo prihodnost, ki ste jo pravkar videli, vendar se okno za ukrepanje hitro zapira,« pojasni.