Če bi bila to košarka, rokomet ali odbojka, potem bi Liverpool brez večjih težav ugnal Manchester United, a ker je šlo za nogomet, je Liverpool drago plačal številne neizkoriščene priložnosti. Nemogoče bi namreč bilo, da bi denimo košarkarsko moštvo izgubilo tekmo, če bi imelo takšno premoč nad tekmecem kot včeraj Liverpool nad Unitedom.

Vse pove podatek, da je bil za igralca tekme izbran vratar rdečih vragov David de Gea, ki se je izkazal s štirimi vrhunskimi obrambami, še nekaj lepih strelov Liverpoola pa je za las zgrešilo vrata. Bolj zbran je bil na drugi strani Wayne Rooney, ki je Unitedu prinesel pomembno zmago v boju za ligo prvakov. Prav zato, ker je odločilni gol zabil Ronney, so navijači Liverpoola še malce bolj žalostni, saj je Rooney otrok mestnega rivala Evertona. Za 30-letnega angleškega napadalca je bil to šele prvi gol na stadionu Anfield po januarju 2005.

Rooney je dosegel 176. gol v dresu Uniteda, s čimer je prehitel Thierryja Henryja (Arsenal, 175) po številu zadetkov za posamezen klub v angleški ligi. Hkrati je Rooney zadel na četrti zaporedni tekmi za rdeče vrage, kar mu ni uspelo že vse od marca 2012. Med ostalimi zanimivi podatki velja omeniti še, da je Liverpool ekipa, ki je v angleškem prvenstvu prejela največ golov iz kotov – sedem. Na drugi strani igrišča je Liverpool prvič ostal brez doseženega gola po osmih zaporednih domačih tekmah.

Najbolj vesel je bil trener Manchester Uniteda Louis van Gaal. Zadnja dva meseca je poslušal kritike in pozive, naj odide iz kluba, zdaj je spet precej bolj priljubljen. Še toliko bolj, ker je v zadnjih dveh sezonah uspel premagati Liverpool na vseh štirih prvenstvenih obračunih, kar je za navijače Uniteda največji skalp. Njegovo moštvo je zdaj na petem mestu in le dve točki stran od mest, ki vodijo v ligo prvakov. »Uspelo nam je preživeti prvi polčas. Imeli smo probleme, ker nismo zadržali žoge, zato je Liverpool pritiskal. To se je spremenilo v zaključku tekme, ko smo zabili gol,« je rekel Louis van Gaal. »Vsi vemo, kako je Rooney motiviran, ko igra proti Liverpoolu. Odrastel je pri Evertonu, zdaj igra za United. Ta zadetek mu pomeni zelo veliko,« je pristavil nizozemski strateg.

V italijanski ligi je Juventus prišel tik pod vrh. Pred njim je z dvema točkama prednosti le vodilni Napoli. Vse slabše gre Interju, ki se lahko zahvali slovenskemu vratarju Samirju Handanoviću za odlične obrambe, saj bi bili drugače Milančani še v precej slabšem položaju. Handanović je spet blestel v soboto, ko je na gostovanju v Bergamu pri Atalanti poskrbel za remi 1:1. Najbolj se je izkazal v drugem polčasu, ko je uprizoril eno najlepših parad letošnje sezone – vezist Atalante Luca Cigarini je streljal na vso moč s petih metrov, Handanović pa je s panterskim skokom odbil žogo.