Vino je na drožeh 12 mesecev zorelo v 200-litrskih hrastovih in akacijevih sodih, zatem je bilo vino brez usedline pretočeno v 3000-litrski hrastov sod, kjer je zorelo še 24 mesecev. Stekleničeno je bilo brez filtracije. Slavčkova rebula je intenzivno zlato rumene do jantarne barve, vonj je intenziven in trajen. Zaznavne so začimbe, pečen kruh, med, jabolka, tobak in akacija. Okus je zelo mineralen in bogat, pookus kar traja. Pri spajanju s hrano vinar priporoča piščanca s kmečkega dvorišča, zapečenega v pečici z mladim krompirjem, lepo pa se poda tudi k belemu mesu na splošno in starejšim sirom. Stopnja alkohola: 13 % vol.

Sorta: 100 % rebula

Letnik: 2009

Sladkorna stopnja: suho

Regija: Primorska

Okoliš: Vipavska dolina

Kraj: Potok pri Dornberku

Cena: 15 evrov

www.slavcek.si