Nisem prepričana, da ste mi poslali prave mere, ker se nekaj ne izide. Če je kuhinja resnično široka samo 260 cm, potem boste morali to pač vzeti v zakup in na eni strani ne bo mogoče postaviti elementov. Sicer pa se mi zdi najbolj smiseln sredinski otok, kjer bo umeščena kuhalna plošča, s pozicijo hladilnika in pomivalnega korita na nasprotnih stenah.

Sredinski prostor sem po vaši zamisli uredila v barski prostor, s tem, da stene z ene strani nisem popolnoma odstranila. Tako se mi zdi nekako bolj atmosfersko sprejemljivo, glede na pogled iz jedilnice, pa tudi glede na vrata, ki so v neposredni bližini, in ni dobro, da se takoj za tem konča stena. Predlagam šank, ki zaobjema delno pregradno steno in retropult s policami, na drugi strani pa večjo sedežno.

Ker pravzaprav nimate veliko možnosti za postavitev TV-sprejemnika (ker je ena površina iz stekla) in drugih sten ni, sem se odločila za L-obliko, s tem, da sem drsna vrata na balkon prestavila na drugo stran, v jedilnico. Tako imate vsaj en kot, ki ni zaznamovan s prehodnimi potmi.

Darja Hughes, dipl. design. inter.

www.design-hughes.si