Zadnji krog prvega dela nogometne lige prvakov ne bo postregel z veliko mero razburljivosti. Le še tri mesta od 16 v osmini finala še niso zasedena. Tekmovalne napetosti bo še posebno manjkalo danes, ko bodo tekme v skupinah A, B, C in D, v katerih so odgovori na vsa pomembna vprašanja znani.

Dejaven bo tudi madridski Real, ki bo igral v osmini finala, pozornost nogometne javnosti v španski prestolnici pa je obrnjena drugam. K Joseju Mourinhu, kakopak. A tokrat ne zaradi razvpite izjave, zmage ali poraza, temveč zato, ker naj bi po koncu te sezone zapustil Santiago Bernabeu. Španski časnik Marca, ki je vedno dobro informiran o dogajanju v beli slačilnici, je včeraj poročal, da sta se predsednik Florenitno Perez in Mourinho dogovorila o koncu sodelovanja po tej sezoni. Odkar je Mourinho prišel k Realu, je medije jezil, ker jih je odrezal od najpomembnejših informacij, te pa mu ni uspelo blokirati. Kljub vsemu Portugalčevega odhoda iz Madrida ni mogoče označiti za gotovega. Tudi če sta se s Perezom resnično sporazumela, bo pomembno, kako se bo razpletla sezona. Težko si je predstavljati, da bi Perez vztrajal pri Mourinhovem odhodu, če bi Real postal evropski prvak.

Mourinho je bil v minulih tednih izpostavljen valu kritik, ker je Real v španski ligi izgubil več točk, kot so navijači pričakovali. Najbolj jih peče zaostanek enajstih točk za Barcelono, ki tovrstnih težav nima, saj je suverena, kot je bila v času Pepa Guardiole. Posebno burno je bilo, potem ko je pred desetimi dnevi Real izgubil pri Betisu. Tedaj je Marca zapisala, da je naslov izgubljen že v mesecu novembru. Poleg slabih rezultatov naj bi mu Perez očital še »samomorilske« odločitve v primeru Ramos, sporu s trenerjem druge ekipe Alberom Torilom, slab odnos z navijači...

Med tednom so navijači Mourinha na tekmi španskega pokala proti tretjeligašu Alcoyano izžvižgali. »The Special one« jim je odgovoril v petek na tiskovni konferenci, ko je dejal, da bo dan kasneje 40 minut pred derbijem z Atleticom prišel na igrišče in se soočil z navijači. »Tedaj mi lahko žvižgate, če želite,« je dejal. Res je prišel, a stadion se je takrat šele začel polniti, na njem je bilo le nekaj tisoč navijačev. Nekateri so mu žvižgali, drugi ploskali. Nihče pa ni žvižgal po koncu tekme, kajti Real je nadaljeval tradicijo zmag proti mestnemu rivalu Atleticu Madrid. Baletniki so zmagali z 2:0. Mourinho si je prislužil pohvale, zaostanek za Atleticom, ki je drugi na lestvici, pa se je zmanjšal na pet točk. Letos manjši od madridskih velikanov prvič po dolgih letih (sredini devetdesetih) drži primat v mestu, kar za ponosne pripadnike kastiljskega simbola v seštevku s prevlado Barcelone predstavlja prehudo bolečino.

Kmalu po tem, ko je novca o prekinitvi ljubezni med Mourinhom in Perezom (Marca ga je pospremila s prelomljenim srcem in portretom obeh) zaokrožila po spletu, so se začela pojavljati namigovanja, kam naj bi slavnega Portugalca vodila pot poleti. Povezovanja z Manchester Cityjem so pričakovana, prav tako s Paris Saint Germainom, ki naj bi že vzpostavil stik. Besede Alexa Fergusona pa so začele zveneti kot povabilo. Dejal je, da bi bil njegov prijatelj Mourinho po tem, ko bo šel sam v pokoj, lahko trener Manchester Uniteda.