Krizo dveh članov velike trojice s pridom izkorišča tretji veliki italijanski klub. Juventus je v soboto še četrtič zapored zmagal, junak tekme proti Chievu, za katerega sta Bojan Jokić in Boštjan Cesar odigrala vso tekmo, pa je bil Fabio Quagliarella. Chievo je več kot eno uro v rokah držal remi brez golov, nato pa je Quagliarella s strelom s škarjicami povedel italijanske prvake v vodstvo ter prekinil štiriletni niz Juventusa brez zmage proti moštvu iz Verone. "To je bil eden najboljših tednov v moji karieri. Navdušen sem, ker sem bil ob menjavi deležen stoječih ovacij. To pomeni, da sem izpolnil svojo nalogo," je dejal Fabio Quagliarella, ki je zadetek dosegel tudi v ligi prvakov proti Chelseaju.

Brez izgubljene točke je tudi Barcelona v španski ligi. V soboto je presenetljivo do zadnjih minut na domačem igrišču trepetala za zmago proti Granadi. Nato je stvari v svoje roke vzel Xavi, ki je dosegel evrogol s 16 metrov. Ker imajo Katalonci ogromno poškodovanih branilcev, sta v obrambi zaigrala nogometaša, ki sta po osnovni nogometni izobrazbi vezista. Javier Mascherano je vloge branilca že kar nekaj časa vajen, medtem ko se je prvič na tem položaju znašel tudi Alexandre Song in se izkazal. Po tekmi je v španskih medijih odmeval domnevni spor med Lionlom Messijem in Davidom Villo, kajti kamere so zabeležile, da sta se zapletla v besedni dvoboj, v katerem ni manjkalo kletvic.

Medtem ko je v Nemčiji s porazom proti Hamburgu (2:3) niz 31 tekem brez poraza končala Borussia iz Dortmunda in je Bayern na gostovanju pri Schalkeju še četrtič zmagal, je v Angliji največ pozornosti pritegnil z vidika tradicije največji tamkajšnji derbi. Na Anfieldu sta se pomerila Liverpool, ki je že dolgo v krizi, in Manchester United. Pred tekmo je bilo vse v znamenju vprašanja, ali se bosta Luis Suarez in Patrice Evra rokovala. Spor sega v lansko sezono, ko naj bi Suarez Evraja rasistično zmerjal, zato je bil kaznovan z osmimi tekmami prepovedi igranja. Na naslednjem derbiju Francozu ni hotel seči v roko, ker meni, da se mu je godila krivica, včeraj pa sta se vendarle rokovala. Na koncu je bil bolj vesel Evra, kajti rdeči vragi so zmagali z 2:1, čeprav je z golom Stevena Gerrarda povedel Liverpool. Z imenitnim diagonalnim strelom v zgornji kot je izenačil Brazilec Rafael, zmago pa je Unitedu v 81. minuti iz enajstmetrovke (ta je bila ob padcu Valencie bržčas prestrogo dosojena) zagotovil Robin van Persie. Liverpool po petih tekmah ostaja pri dveh točkah.