Tresenje tal je sprožilo paniko med tamkajšnjimi prebivalci, ki so noč preživeli na prostem, a po prvih podatkih ni povzročilo večje škode. Gre za najmočnejši niz potresov na območju v zadnjih 40 letih.

Po podatkih italijanskega Nacionalnega inštituta za geofiziko in vulkanologijo (INGV) je potres z magnitudo 4,4 območje prizadel v ponedeljek okoli 20. ure. V naslednjih petih urah so na območju zabeležili še okoli 150 potresnih sunkov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po besedah predstavnika inštituta Maura Di Vita gre za najmočnejši potresni roj oz. zaporedje potresnih sunkov na območju v zadnjih 40 letih.

Tresenje tal je sprožilo paniko med prebivalci bližnjega mesta Pozzuoli, med katerimi so mnogi noč preživeli na prostem.

Po prvih podatkih v potresu ni bilo večje škode. Iz mesta Pozzuoli in 20 kilometrov oddaljenega Neaplja pa poročajo o manjši škodi na zgradbah. V Pozzuoliju bodo danes zaprte šole, za prestrašene prebivalce pa so pripravili začasne nastanitve, je na družbenem omrežju Facebook sporočil župan Luigi Manzoni.

Flegrejska polja veljajo za potresno zelo dejavno območje. Strokovnjaki so samo aprila letos našteli več kot 1250 potresov, večina med njimi jih je imela magnitudo manj kot 1. Inštitut INGV je sporočil, da bo ognjenih še naprej spremljal in da ni mogoče izključiti podobnih potresov v prihodnje.