"Ko sem imel prosti dan, sem odšel malce do mesta in si ogledoval trgovine. Ko sem se vračal nazaj v center, se je za mojim hrbtom drla ena gospa: 'Sorry, sorry'. V solidni angleščini me je ogovorila in mi predstavila načrt: da ima hčerko, ki bi jo rada omožila. Prosila me je še, da ji pustim telefon in elektronski naslov, da bi se dobila z menoj," je iz daljnega vzhoda sporočil Bojan Tokič. Do včeraj se japonsko dekle po elektronski pošti še ni javilo (mobilnega telefona mami ni zaupal), a pravi, da ni bojazni, da bi prikupno Tokičevo dekle, španska namiznoteniška igralka Sara Ramirez, dobila japonsko tekmico.

Glede na to, da slovenski igralec v zadnjih letih sodi v skupino najobetavnejših evropskih igralcev, je doslej spoznal vso vrhunsko infrastrukturo po Evropi in svetu. "Treniramo v športnem centru japonskega olimpijskega komiteja, kjer imajo sedež vse športne panoge in kjer v večini živijo tamkajšnji športniki. Česa tako kvalitetnega še nisem videl. Vse dvorane so narejene perfektno in ne manjka ničesar. Vse potrebne stvari so na enem mestu. Fitnesi, bazeni, savne, masažni bazeni, masaže... Vse to je na razpolago 24 ur na dan," je navdušeno opisoval največji slovenski up na SP v Jokohami, kjer bo od slovenskih igralcev nastopil le še Uroš Slatinšek.

"Tudi hrana je vrhunska. Pri vsakem obroku je denimo napisano, koliko posamezen obrok vsebuje vitaminov, maščob, ogljikovih hidratov... Kar pa zadeva treningov, so Japonci pri športu enaki kot v zasebnem življenju. Trenira se od osem ur naprej. Vadim skupaj s celotno japonsko reprezentanco, zraven so še štirje Kitajci, na vsakem treningu pa je prisotnih minimalno pet do šest trenerjev. Treniramo od jutra do večera, vmes pa imamo le nekoliko daljši počitek za kosilo. Ta teden se nam bodo pri vadbi pridružili še Rusi, Portugalci in Švedi, v Jokohamo pa bomo odpotovali v nedeljo," je nadaljeval Tokič in zaključil: "Rad treniram, zato dam na vsakem treningu od sebe svoj maksimum. Na Japonskem pa sem še bolj zavzet. Imam še več moči. Najbolj bom vesel, če bo tako tudi na svetovnem prvenstvu. Potem bodo spomini na več kot enomesečni delovni izlet še lepši."