Na smuku je imela Tina Maze štartno številko pet in ko je v cilju prehitela Španko Carolino Ruiz-Castillo, je bilo jasno, da se ji obeta vrhunska uvrstitev. Z mesta vodilne jo je pregnala Švicarka Dominique Gisin, ki je bila najhitrejša že prejšnji konec tedna na smuku v Zauhenseeju, kjer si je prvo mesto delila s Paersonovo. Izmed najboljše sedmerice sta Mazejevo v sončnih Dolomitih za las prehiteli le zadnja leta najboljša smukačica Lindsey Vonn in Anja Paerson. S tretjo zaporedno uvrstitvijo med najboljšo smukaško deseterico na tretjem smuku sezone Tina Maze v skupnem smukaškem seštevku najhitrejše discipline zaseda visoko šesto mesto.

"Dobiti eno smukaško tekmo je bilo fenomenalno, dve pa neopisljivo, sanjsko. Še posebej, ker sem drugo zaporedno zmago dosegla v Cortini, kjer so se doslej na najvišjo stopničko povzpele predvsem alpske smučarske legende," je sijala od navdušenja 23-letna Dominique Gisin. "Zame bo predvsem pomembno, da bom v nadaljevanju kariere znala obdržati noge na tleh. Ne morem se namreč primerjati z Anjo Paerson in Lindsey Vonn," je realna Gisinova.

Na včerajšnjem veleslalomu so bile prepričljivo najboljše Avstrijke. Na njihovi strani je bila tudi boginja sreče, saj je Elisabeth Görgl, ki je po prvi progi vodila, tik pred ciljem celo padla, a vseeno pravilno prismučala do cilja ter še prehitela Tino Maze, ki so se ji za kratek čas celo obetale nove stopničke svetovnega pokala, potem ko je bila najboljša pred dvema tednoma v Mariboru. Korošica je po dolgem času štartala v prvi kakovostni skupini, a je imela pri žrebu nesrečno roko, saj je štartala kot 15., ko je bila proga že precej načeta. Na drugi progi, ki jo je z veliko pastjo na kratki ciljni ravnini postavil prvi finski trener Janez Slivnik, pa je z osmega mesta napredovala tik pod zmagovalne stopničke.

"Sem v življenjski formi. Le želim si lahko, da bi trajala do marca, da bi se veselila uspehov še na svetovnem prvenstvu v Val d'Iseru," je zadovoljno pripovedovala Kathrin Zettel ter nadaljevala: "Ponavadi v Cortini nisem blestela, včeraj pa je šlo vse po maslu. Lepo je, da smo dosegli izjemen ekipni uspeh, da se lahko svojega uspeha veselim s sotekmovalkami."

Uspehi Tine Maze pa so močno opazni tudi v skupnih seštevkih. V veleslalomu se je po šestih preizkušnjah prebila že na skupno tretje mesto, v skupnem seštevku pa je napredovala na šesto mesto. Danes, ob 10. uri, bo v italijanskih Dolomitih še superveleslalom.