V Območnem združenju Rdečega križa Škofja Loka sodimo, da morajo biti med temeljnimi značilnostmi jutrišnje Slovenije tudi visoko razvita dobrodelni čut in dejavnost ter visoko razvito prostovoljstvo nasploh. Vedno večje potrebe po materialno humanitarni in socialno humanitarni pomoči, po darovani krvi ter po pomoči ob naravnih nesrečah, kot je bila lani v Železnikih, so dokaz za to.

Rdeči križ že poldrugo stoletje svojega obstoja temelji na načelih humanosti, nepristranskosti, nevtralnosti, neodvisnosti, prostovoljnosti, enotnosti in univerzalnosti. To so dobri temelji za razvoj dobrodelnosti in prostovoljstva tudi vnaprej.

Pozivamo politične stranke in kandidate za državni zbor na loškem območju in širše, da z besedami in dejanji pokažejo, da podpirajo dobrodelno dejavnost. Eden od dobrih zgledov za to je lahko tudi podpora, ki jo dobrodelni dejavnosti namenjajo predsednik države in njegova soproga ter drugi vodilni slovenski in na naše veselje tudi območni politiki ter druge javne osebnosti.

Pozivamo volilce na loškem območju in širše, da na jesenskih volitvah podprejo tiste kandidate, ki se bodo izkazali z osebnim dobrodelnim zgledom in z zavzemanjem za sprejem dobrodelnosti in prostovoljstvu naklonjene zakonodaje.