Direktor PV Invest Drago Potočnik o ceni ni želel govoriti s pojasnilom, da gre za poslovno skrivnost, določeno v pogajanjih. "Pogajanja so bila dolgotrajna, s ceno pa smo zadovoljni na obeh straneh," je dejal Potočnik. Dodal je, da so vsi slovenski družbeniki nakup podprli. Med slovenskimi družbeniki je poleg Premogovnika Velenje in nekaterih podjetij iz savinjsko-šaleške regije tudi devet občin.

Vrednost italijanskega kapitala je po naših podatkih znašala dobra dva milijona evrov in najverjetneje so okoli te vsote potekala tudi pogajanja. Razlog za interes slovenskih lastnikov, da si pridobijo odločujoč lastniški delež, je bil v tem, je pojasnil Potočnik, da z italijanskim solastnikom niso imeli enakih pogledov na razvoj.

Potočnik meni, da bo nova lastniška struktura omogočila izvedbo razvojnih ciljev in bolj intenziven naložbeni cikel v nočitvene in žičniške zmogljivosti. Zagotoviti bo treba tudi dober dostop do smučarskega središča Golte, saj je pretočnost prometa po obstoječi cesti iz Mozirja slaba. Načrtovane naložbe bodo v prihodnjih letih predvidoma terjale od osem do deset milijonov evrov.

Družba Golte je v zadnjih letih poslovala z majhnimi dobički, vendar Potočnik pravi, da je vredno vlagati v družbo, ki ne izkazuje izgube.

zlatka.strgar@dnevnik.si