Na vprašanja raziskovalcev se je odzvalo 34 izvedencev, ki so odgovarjali na vprašanje, kakšen je optimalen čas spolnega odnosa od penetracije do ejakulacije. Rezultat je porušen mit o več ur dolgem seksu, ki je nedosegljivi cilj mnogih ljudi.

Vprašani so povedali, da povprečen spolni odnos traja od tri do sedem minut, medtem ko je bila najbolj zaželena dolžina od sedem do trinajst minut. Manj kot tri minute je prekratko, več kot trinajst pa predolgo, so ocenili. Interpretacija seksualnega delovanja moškega ali ženske temelji na osebnih prepričanjih, ki se razvijejo na osnovi formalnih ali neformalnih odzivov okolja. Na žalost je današnja kultura bombardirana s stereotipi o seksualni dejavnosti, ugotavljata raziskovalca. Mnogi moški in ženske verjamejo v domišljijski model o dolgih penisih, kot kamen močnih erekcijah in seksu, ki traja vso noč.

Prejšnje raziskave so pokazale, da si velik odstotek moških in žensk želi, da bi spolni odnos trajal trideset minut ali več. Takšne želje so v primerjavi z resničnostjo za mnoge pomenile pravo razočaranje. Glavni raziskovalec Corty upa, da bo najnovejša študija razblinila domišljijo in soočila ljudi z realističnimi podatki o sprejemljivem spolnem odnosu, kar bo preprečilo razočaranje in spolne motnje.