NOČNO SANKANJE

Nočno sankanje bodo na Veliki planini organizirali od srede do sobote od 17. do 20. ure. Osvetljena sankaška proga je pod dvosedežnico, ki sankače pripelje na start in jim omogoča več spustov. Organizatorji priporočajo uporabo čelad in čelnih svetilk. Za drsanje je primerno naravno drsališče na spodnji postaji nihalke Brezplačno drsanje je možno tudi na naravnem drsališču Term Snovik

V Termah Snovik so med 28. februarjem in 4. marcem pripravili Aktivne počitnice za šolarje, ki trajajo od 9. do 13. ure. V tem času se bodo šolarji družili, plavali in igrali pod vodstvom športne animatorke. V restavraciji Potočka bodo imeli tudi ustvarjalne delavnice. V ceno paketa za osem tisočakov je vključena karta za bazen, animacija, stroški materiala ustvarjalnih delavnic in organizacije počitnic.

KUP MANJŠIH SMUČIŠČ

Sicer pa bodo lahko šolarji v kamniški občini v počitnicah smučali tudi na manjših, manj znanih smučiščih. Že zdaj je dovolj snega na smučišču Osovje v dolini Črne v bližini Črnivca. Predsednik Smučarskega društva Črna Dušan Žagar je povedal, da bodo organizirali tudi smučarske tečaje. Prijavljenih je že deset tečajnikov iz okolice Kamnika, Domžal in Radomelj. Pričakujejo, da se bo prijavilo vsaj še toliko tečajnikov. Cena tečaja bo znašala okrog 15 tisočakov, dnevna karta pa bo otroke stala tisočaka, odrasle 1.500 tolarjev. Proga je dolga okrog 400 metrov, na vrh se lahko smučarji pripeljejo s sidri.

Tudi na smučišču Zaplečnik v bližini Srednje vasi v smeri proti Tuhinjski dolini je že kar precej snega, tako da upajo, da bo smučišče odprto vse počitnice. Tončka Založnik je povedala, da so si pred štirimi leti omislili krožnike, ki so veliko bolj priljubljeni kot vrvna vlečnica. Osvetljeno smučišče, ki omogoča tudi nočno smuko in je dolgo okrog 300 metrov, je primerno zlasti za mlajše in upokojence. Za ceno se še niso dogovorili, zagotovo pa ne bo presegla tisočaka, je še povedala Tončka Založnik.

Na smučišču Repše v smeri proti Kamniški Bistrici pa, kot je povedal Jurij Brnot , predsednik Smučarskega društva Jurij Lidnik, še dodatno 10 centimetrov debelo dodatno snežno odejo dočakali šele včeraj in bodo tako lahkko v počitnicah organizirali tudi smučarske tečaje, saj je zanimanje zelo veliko. Osvetljena proga, ki omogoča tudi nočno smuko, je dolga okrog 400 metrov, do vrha vozijo sidra. V občini Domžale počitniške smučarske tečaje organizirajo v Športnem društvu Sonček iz Radomelj, Smučarskem društvu Domžale in Športnem društvu Fan vit-as. V Sončku bodo na smučarske tečaje na Krvavec popeljali tudi štiri tečajnike (dva iz Domžal ter po enega iz Trzina in Blagovice), ki jim bo smučanje omogočila Zveza prijateljev mladine Domžale. "Priskrbeli smo jim tudi opremo," je povedala predsednica zveze Ema Škrjanc Ogorevc . Katja Ahačič , ki vodi smučarski tečaj, pa je povedala da je v ceno 23 tisočakov za tečaj od 1. do 4. marca vključen prevoz, učenje in dnevna karta.

V Fan vit-as tudi te počitnice organizirajo športno smučarski tabor v Kranjski gori, ki tečajnikom poleg učenja smučanja za 40 tisočakov (od 27. februarja do 4. marca) ponuja tudi nočni pohod z baklami, sankanje, plavanje, nogomet na snegu, zabavne igre in športno olimpiado. "Prijavljenih je že 45 tečajnikov, za nekaj je še prostora," je povedal predsednik društva Dušan Tomc .