V Planici se je včeraj popoldne s preizkusom letalnice začel finale 44. sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih. Potem ko se je na lastno željo prvi po letalnici spustil 24-letni Bor Pavlovčič, je pristal pri 207 metrih. »Glede na temperature in sneg je letalnica čudovito pripravljena,« je povedal Pavlovčič, ki bo jutri sklenil športno kariero.

Izmed predskakalcev je najdlje poletel Ernest Prišlič, ki pa mu po doskoku pri 247 metrih ni uspelo obstati na nogah, vendar se ni poškodoval. »Nisem pričakoval tako ekstremne daljave. Moje telo ni več tako dobro pripravljeno kot v tekmovalnih časih,« je pojasnil Prišlič.

Ker je po hudem padcu Taja Ekarta, ki naj ne bi utrpel težjih poškodb, prirediteljem začel nagajati veter, niso izvedli dveh serij, ampak so preizkus končali že v prvi seriji po 21 predskakalcih izmed 30.

Tekmovalni program se začne danes ob 8. uri z dvema serijama za trening, ob 10.00 bodo kvalifikacije za tekmo posameznikov jutri popoldne. V soboto bo tekma ekip in v nedeljo še finale 30 najboljših v skupnem seštevku svetovnega pokala, v katerem se Anže Lanišek bori za tretje mesto.