Prenosi opere so posneti z več kamerami in ob izjemno kakovostnem zvoku zelo primerni prav za predvajanje na velikih platnih. Občinstvo ima tako edinstveno priložnost za doživetje neposredne bližine izvajalcev in lahko uživa v posnetkih bogatih scenskih prizorišč najimenitnejše operne hiše na svetu. Vse predstave bodo sobotne matineje, ki jih bodo prenašali v živo z odra Metropolitanske opere.

Sezona neposrednih prenosov se v letu 2023 nadaljuje z Giordanovo Fedoro (14. januar), Wagnerjevim Lohengrinom (18. marec), Verdijevim Falstaffom (1. april), Straussovim Kavalirjem z rožo (15. april), Prvakom Terencea Blancharda (29. april), Mozartovim Don Giovannijem (20. maj) in Mozartovo Čarobno piščaljo (3. junij).

Poleg Medeje (oktober 2022) ter opere Ure (december 2022) bo v sezoni 2022-23 V živo v HD na sporedu še ena premiera, pod vodstvom glasbenega direktorja Metropolitanske opere Yannicka Nézet-Séguina. Gre za prvo opero Terencea Blancharda Prvak o življenju boksarja Emila Griffitha, ki bo premierno uprizorjena v Metropolitanski operi 29. aprila 2023. V sezoni bodo predstavljene še štiri nove produkcije: Giordanova Fedora s sopranistko Sonjo Yonchevo v naslovni vlogi, Wagnerjev Lohengrin s tenoristom Piotrom Beczalo in dve Mozartovi operi pod vodstvom Nathalie Stutzmann, vključno s filmsko postavitvijo Don Giovannija Iva van Hoveja in produkcijo Simona McBurneyja Čarobne piščali, ki dvigne orkestrsko jamo, da omogoči interakcijo z igralci.